miercuri, 16 noiembrie 2011

Macrou marinat

Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte buna pentru amatorii de peste. Macrou marinat

                                          

Ingrediente:

- 1 kg peste (macrou)
- 200 ml ulei
- 200 ml apa
- 100 ml otet
- 1 ceapa 
- foi de dafin, 
- 25 boabe de piper  
- 10 boabe de ienibahar



PREPARARE Reteta de acasa : MACROU MARINAT

Pasul 1 Reteta de acasa : MACROU MARINAT: Pregatirea pestelui
Se dezgheata pestele si se curata, apoi se taie bucati ca in imaginea de mai jos. 

Apoi se sareaza si se lasa sa stea asa la rece de seara pana dimineata. 
   
Pasul 2 Reteta de acasa : MACROU MARINATPregatirea compozitiei
A doua zi, se ia o cratita in care se pune uleiul, apa, otetul, o ceapa curatata si taiata julien, boabele de piper si ienibaharul. Pestele se spala de sare si se pune la fiert la foc mic in aceasta compozitie. 

Dupa aproximativ 3 ore de fiert, macroul marinat se ia de pe foc si se da la rece. Poate fi consumat imediat ce s-a racit sau poate fi pus in borcane cu capac pentru a fi consumat in perioada urmatoare. Atentie: macroul marinat se fierbe la foc mic si nu se amesteca; din cand in cand se misca putin cu cratita, dar nu se amesteca cu lingura.

Pofta Buna la Reteta de acasa : MACROU MARINAT!

7 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Mi se pare tare tare interesanta reteta dar as vrea sa stiu daca nu este prea mult timpul de fierbere si nu se sfarâma pestele. Va multumesc si va doresc o zi buna

    Maria

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, timpul de fierbere nu este prea mare, insa daca pestele nu este prea mare atunci poate sa fiarba si mai putin. In ceea ce proveste sfaramarea, nici o problema, caci macroul se fierbe la foc mic si nu se amesteca. Toate cele bune!

      Ștergere
    2. bineinteles ca trei ore e ffff mult....pestele se stie f bine ca se gateste f repede

      Ștergere
    3. bineinteles ca trei ore e ffff mult....pestele se stie f bine ca se gateste f repede

      Ștergere
    4. Intr-adevar pestele se gateste destul de repede in general, dar aici este vorba despre PESTE (MACROU) MARINAT. Asadar pentru un gust deosebit si pentru a putea fi pastrat un timp indelungat, este nevoie de un timp de preparare mai lung. Pofta buna!

      Ștergere
  2. e f mult 3 ore! Pestele ala se face praf in 3 ore! In 5 minute pestele este fiert ;)

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, pestele fierbe destul de repede, dar aici este vorba de peste marinat asa ca trebuie sa fiarba la foc mic mai mult timp pentru a se pastra pe iarna.

      Ștergere