luni, 21 noiembrie 2011

Gogosari murati

De aceasta data la Reteta de Acasa va prezentam o reteta super buna de gogosari murati pentru iarna. Este o reteta foarte usor de pregatit, fara foc. Usor, practic, delicios! Gogosari murati

Ingrediente:


- 5 kg gogosari rosii
- 750 ml otet
- 5 linguri sare
- 500 g zahar
- foi de dafin
- boabe de piper
- frunze de telina
- hrean (radacina)

PREPARARE Reteta de acasa : GOGOSARI MURATI 

Pasul 1 Reteta de acasa : GOGOSARI MURATI: Pregatirea gogosarilor si a ingredientelor


  Gogosarii se spala, se taie in sferturi si se curata de cotoare si seminte. 


 Pentru reteta de acasa Gogosari Murati se ia un vas mai mare in care sa incapa toti gogosarii taiati. Se pun gogosarii in acel vas si peste ei se pune  zaharul, sarea, boabele de piper, foile de dafin si  otetul. 


Se acopera vasul cu un capac sau un servet de bucatarie si se tine la temperatura camerei 2 zile. De 3-4 ori pe zi se amesteca gogosarii; isi vor lasa multa zeama.

Pasul 2 Reteta de acasa : GOGOSARI MURATI: Aranjarea gogosarilor in borcane
Dupa ce gogosarii pentru Reteta de acasa Gogosari Murati au stat la temperatura camerei timp de doua zile, se aseaza in borcane de orice marime (eu le prefer pe cele de 800 ml).
Atat la fundul borcanului cat si deasupra gogosarilor se pune o radacina de hrean curatata si taiata in fasii cat degetul cel mic de groase si o frunza de telina.
 Dupa ce gogosarii au fost pusi in borcane, se toarna peste ei zeama pe care si-au lasat-o cu tot cu boabele de piper si foile de dafin. 

Se pun capacele la borcane sau se leaga cu celofan si se pun in camara.

Pofta Buna la Reteta de acasa : GOGOSARI MURATI !

3 comentarii:

  1. Dacă fermenteaza ce este de făcut?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă fermenteaza ce este de făcut?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod normal nu ar trebui sa se intample acest lucri. Daca totusi fermenteaza, atunci nu va ramane decat sa ii spalati cu apa si sa ii consumati mai repede, insa vor fi usor intepatori la limba.

      Ștergere