miercuri, 23 noiembrie 2011

Reteta de acasa 22 noiembrie 2011 - Biscuiti cu fulgi de ovaz

La Reteta de Acasa de data aceasta v-a fost prezentata o reteta foarte delicioasa...! Si foarte usor de preparat. Biscuiti cu fulgi de ovaz, foarte atractivi mai ales pentru cei mici!




Ingrediente:


150 g unt sau margarina moale
- 150 g zahar brun 
- 100 g faina
- 200 g fulgi de ovaz
- 2 oua
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 150 g migdale
- 1 plic glazura de ciocolata


Pasul 1 Reteta de acasa : BISCUITI CU FULGI DE OVAZ: Prepararea aluatului pentru biscuitii cu fulgi de ovaz
    Pentru prepararea Retetei de acasa Biscuiti cu fulgi de ovaz trebuie mai intai de toate sa facem aluatul pentru biscuiti. Pentru aceasta, punem intr-un bol untul sau margarina moale si frecam bine cu mixerul. Adaugam zaharul brun si amestecam.


Apoi adaugam o lingurita de esenta de rom pentru aroma si amestecam din nou. Dupa aceea punem ouale; intai primul (cu albus cu tot) si amestecam, apoi al doilea. 
Separat amestecam faina cu praful de copt. Apoi o punem peste unt si adaugam si migdalele macinate marunt, fulgii de ovaz si coaja de lamaie. Amestecam cu mana pana cand obtinem un aluat omogen. 
Apoi impartim alatul in doua parti si fiecare parte o punem pe cate o folie transparenta si o rulam, ca pe o ruda de salam. 

Facem astfel doua rude pe care le punem la rece pemtru cateva ore sau de seara pana dimineata.


Pasul 2 Reteta de acasa : BISCUITI CU FULGI DE OVAZ: Taierea si coacerea biscuitilor

Dupa ce aluatul a stat le rece, desfacem folia de plastic si taiem biscuitii cu un cutit.

Apoi punem biscuitii cu fulgi de ovaz intr-o tava de cuptor in care am pus hartie de copt si ii dam la cuptor pentru 20 minute. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 grade Celsius.


Pasul 3 Reteta de acasa : BISCUITI CU FULGI DE OVAZ: Decorarea biscuitilor cu fulgi de ovaz

Dupa ce biscuitii au fost copti, se scot din tava si se pun pe o farfurie. 
Apoi, intr-o craticioara se pune apa si se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba, se ia de pe foc si in ea se pune plicul cu glazura (plicul cu totul, nedesfacut!) si se lasa 5 minute.

Apoi se taie coltul plicului si se pune glazura peste biscuitii cu fulgi de ovaz. Arata foarte bine si sunt foarte deliciosi!

Pofta Buna la Reteta de acasa : BISCUITI CU FULGI DE OVAZ!


Sursa: [www.acasatv.ro]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu