Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita ulei
- 1 litru apa minerala
- putina sare
- ulei pentru prajit
Pasul 1: RETETA DE ACASA: CLATITE DE POST: Pregatirea aluatului
Pentru prepararea compozitiei pentru Reteta de acasa Clatite de post, luam o cratita in care punem faina.
Peste faina punem o lingurita de zahar, putina sare si o lingurita de ulei. Amestecam. Apoi punem putina apa minerala si amestecam din nou.
Pasul 2: RETETA DE ACASA: CLATITE DE POST: Coacerea clatitelor
Punem o tigaie de clatite pe foc si punem in ea o lingurita de ulei; o lasam sa se incinga.
Apoi luam din cratita un polonic de aluat de clatite si-l turnam in tigaia incinsa, apoi miscam tigaia in asa fel incat aluatul sa acopere intreaga suprafata a tigaii.
Dupa ce s-a copt pe o parte, o intoarcem si pe cealalta parte cu ajutorul unei palete. Apoi coacem urmatoarea clatita, si tot asa pana terminam tot aluatul.
Pasul 3: RETETA DE ACASA: CLATITE DE POST: Umplerea clatitelor
Apoi, dupa ce toate clatitele au fost coapte, le umplem cu gem sau dulceata, sau cu fructe in functie de preferintele fiecaruia. Va prezint in continuare cateva sugestii:
Pofta buna la Reteta de acasa Clatite de post!
super
RăspundețiȘtergere