Ingrediente:
- 5 morcovi
- 10 cartofi
- 1 piept de pui
- 1 telina (radacina)
- 2 patrunjel (radacina)
- 5 castraveti murati
- 5 linguri boabe de porumb (BONDUELLE)
- 5 linguri boabe de mazare (BONDUELLE)
- 5 linguri maioneza
- sare si piper
Pasul 1: RETETA DE ACASA: SALATA DE BOEUF: Pregatirea legumelor
Pentru Reteta de acasa Salata de Boeuf, in primul rand trebuie sa punem legumele si carnea la fiert. Asadar luam o oala si punem in ea morcovii, patrunjelul, pieptul de pui si telina.
Punem apa sa le acopere si putina sare si le punem la fiert. Intr-o alta oala punem la fiert cartofii.
Dupa ce toate s-au fiert, se lasa la scurs si la racit in acelasi timp, dupa care se taie in bucatele mici.
Apoi taiem marunt si castravetii murati si se pun la scurs. Langa castraveti se pun si boabele de mazare.
Punem intr-un castron morcovii, telina, patrunjelul, cartofii si pieptul de pui, toate tocate marunt. Se pune apoi putina sare si putin piper si se amesteca. Apoi de desface cutia cu porumb si se pun doua linguri de boabe si se amesteca.
Apoi se adauga si castravetii tocati si scursi si boabele de mazare. Se amesteca. Apoi se adauga maioneza si se amesteca, dupa care se aseaza salata de boeuf in castronele sau pe platou si se decoreaza. Se poate folosi maioneza de cumparat sau maioneza proaspata facuta acasa.
Salata de Boeuf se poate decora cu boabe de mazare, boabe de porumb, masline, morcov fiert, frunze de patrunjel, gogosar rosu, albus de ou, etc in functie de preferintele si imaginatia fiecarei gospodine. Eu va prezint in continuare cateva sugestii:
Pofta buna la Reteta de acasa Salata de Boeuf!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu