Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte populara si simplu de facut, foarte atractiva atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Oricine e bucuros de o bucata de Prajitura cu mere!
Ingrediente:
- 1 kg mere
- 2 oua
- 4 linguri zahar tos
- 4 linguri ulei
- 4 linguri apa
- 1 lingurita amoniac
- 500g faina
- putina scortisoara
- 1 lingura zahar pudra
- 1 kg mere
- 2 oua
- 4 linguri zahar tos
- 4 linguri ulei
- 4 linguri apa
- 1 lingurita amoniac
- 500g faina
- putina scortisoara
- 1 lingura zahar pudra
Pasul 1 Reteta de acasa : PRAJITURA CU MERE: Prepararea aluatului
Intr-un castron se pune zaharul tos si ouale. Se amesteca, apoi se adauga amoniacul, apa si faina. Se framanta aluatul si se imparte in 3 parti egale.
Tava se tine doar cateva minute in cuptor. Mare atentie ca foile se coc foarte repede!
Din fiecare parte se intinde o foaie. Si se coace pe dosul tavii, care a fost uns in prealabil cu putin ulei.
Tava se tine doar cateva minute in cuptor. Mare atentie ca foile se coc foarte repede!
Pasul 2 Reteta de acasa : PRAJITURA CU MERE: Pregatirea merelor
Dupa ce merele au fost calite, se iau de pe foc si se pun intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama (siropul ce se scurge de la mere poate fi baut asa cum este sau cu putina apa minerala; este delicios!). Daca merele nu sunt scurse, atunci foile se vor insiropa mult prea tare si vor fi prea moi.
Pasul 3 Reteta de acasa : PRAJITURA CU MERE: Realizarea prajiturii
Dupa ce toate foile au fost coapte si racite si merele au fost calite si racite, atunci putem sa realizam a treia etapa a retetei de acasa Prajitura cu mere. Luam o foaie si o punem pe un fund de lemn in pozitie rasturnata fata de pozitia in care a fost coapta, adica cu "fata-n jos".
Impartim merele in doua parti aproximativ egale. Punem o parte din mere pe aceasta prima foaie si le intindem cu cutitul.
Apoi punem urmatoarea foaie si restul de mere. Iar deasupra ultima foaie.
Pofta Buna la Reteta de acasa : PRAJITURA CU MERE!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu