luni, 21 noiembrie 2011

Reteta de acasa 14 noiembrie 2011 - Friptura cu costita

Astazi la Reteta de Acasa v-a fost prezentata o reteta foarte gustoasa pe placul multora, se numeste Friptura cu costita.



Ingrediente:


- 10 felii de costita
- 1 kg carne tocata de vitel
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 100 g spanac
- 1 linguri mustar
- 1 rosie mare
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 4 oua
- sare si piper
- patrunjel verde


Pasul 1 Reteta de acasa : FRIPTURA CU COSTITA : Pregatirea spanacului si a carnii
                              
    Pentru prepararea Retetei de acasa Ceafa de porc la tava trebuie in primul rand sa oparim putin spanacul. Asadar am pus o cratita pe foc cu apa si cand fierbe punem spanacul. 

Apoi tocam ceapa si usturoiul si le vom cali impreuna. Punem o tigaie pe foc cu putin ulei si cand s-a incins punem la calit ceapa, usturoiul si spanacul pe care l-am oparit putin (spanacul trebuie si el taiat mai marunt putin).  


Apoi luam rosia si o taiem in cubulete, cu tot cu coaja. Dupa aceea punem ouale intr-un bol si le batem putin cu telul si apoi le punem peste carnea tocata.


Adaugam fulgii de ovaz, putina sare si putin piper.

 Apoi adaugam mustarul si patrunjelul tocat marunt. Tot aici punem si rosiile tocate cubulete si amestecam. 
                            
Pasul 2 Reteta de acasa :  FRIPTURA CU COSTITA: Coacerea fripturii


Apoi punem si spanacul si rasturnam toata compozitia intr-o tava. Intindem compozitia cu o lingura si deasupra asezam feliile de costita, astfel incat sa acoperim toata suprafata.


  Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor. Va sta la cuptor aproximativ jumatate de ora cu folia si apoi scoatem folia si o mai lasam 10 minute ca sa se rumeneasca putin costita.


 Friptura astfel pregatita este delicioasa!

Pofta Buna la Reteta de acasa : FRIPTURA CU COSTITA!

Sursa: [www.acasatv.ro]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu