sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Salam de biscuiti

Astazi la reteta de acasa va prezentam o reteta foarte usor de facut care se numeste Salam de biscuiti, una dintre prajiturile preferate ale multor copii. 




Ingrediente


- 300 ml apa
- 400 g zahar
- 50 g cacao
- 500 g biscuiti
- 100 g unt sau margarina
- nuci macinate, alune, rahat, nuca de cocos (facultativ)



Pasul 1: RETETA DE ACASA: SALAM DE BISCUITI: Pregatirea biscuitilor


Inainte de prepararea compozitiei pentru Reteta de acasa Salam de biscuiti, trebuie sa pregatim biscuitii. Pentru aceasta avem nevoie de o jumatate de kilogram de biscuiti simpli pe care ii rupem in bucatele mici.

Pasul 2: RETETA DE ACASASALAM DE BISCUITI: Realizarea aluatului


Punem intr-o cratita zaharul cu apa si le punem pe foc sa fiarba pana se topeste zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam cacaoa si lasam sa fiarba 3 minute.


Apoi adaugam untul si se lasa sa fiarba pana cand se topeste acesta.
Dupa ce s-a topit untul, se ia cratita de pe foc si se adauga biscuitii rupti in prealabil. Se amesteca repede caci biscuitii find uscati vor absorbi usor compozitia facuta.


Pasul 3: RETETA DE ACASASALAM DE BISCUITI: Realizarea salamului de biscuiti


Acum trebuie sa avem celofanul pregatit pe masa. Asadar pe o folie de celofan umezita usor intr-o parte punem jumatate din cantitatea de aluat de salam de biscuiti. Punem biscuitii pe partea umezita. Apoi rulam cu grija pentru a realiza o ruda de salam de biscuiti, pe care o rasucim la capete si o punem sub ruda de salam ca sa nu se desfaca. La fel procedam si cu cea de-a doua parte de aluat. Apoi punem rudele de salam de biscuiti la rece pentru cel putin o ora. 


Foarte important: pentru reteta de acasa Salam de biscuiti este bine sa folositi celofan normal, din acela cu care legam borcanele de muraturi, NU din acela ca la buchetele de flori pentru ca acesta din urma plesneste la fierbinte.




Salamul de biscuiti se poate rula mai gros (dupa taiere feliile vor fi mai groase!) sau mai subtire. La fel, in functie de preferintele fiecaruia, in compozitia salamului de biscuiti se pot pune alune, bucatele de rahat, nuci macinate, nuca de cocos, stafide sau altele.


In continuare va prezint cateva sugestii:











Pofta buna la Reteta de acasa Salam de biscuiti!   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu