miercuri, 23 noiembrie 2011

Covrigei

Despre Reteta de acasa : Covrigei:
Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte buna, Covrigei. Foarte usor si repede de preparat, covrigei deliciosi mai ales in preajma Craciunului si nu numai.




Ingrediente:


- 1 margarina sau 250 g untura
- 1 pahar cu lapte
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita chimen
- 500 g faina
- 1 ou
- putina drojdie



PREPARARE Reteta de acasa : COVRIGEI

Pasul 1 Reteta de acasa : COVRIGEI: Prepararea aluatului

Inainte de a prepara aluatul, dizolvam drojdia in lapte. Apoi intr-un castron amestecam margarina cu laptele, sarea si faina. Framantam bine aluatul pana este omogen dupa care il intindem pe masa si taiem covrigeii cu forma.
                                     

Pasul 2 Reteta de acasa : COVRIGEI: Pregatirea covrigeilor pentru copt
Urmatorul pas in realizarea Retetei de acasa Raffaello este pregatirea covrigeilor pentru copt.
                                       

 Asadar dupa ce covrigeii au fost taiati cu forma, se pun intr-o tava in care am pus hartie de copt.


Apoi intr-un castronel spargem un ou si il batem putin. Dupa care, cu o pensula ungem covrigeii, capatand astfel o culoare frumoasa si vor fi luciosi dupa ce s-au copt.


Pasul 3 Reteta de acasa : COVRIGEI: Coacerea covrigeilor 
Ultimul pas in realizarea Retetei de acasa Covrigei este coacerea. Dupa ce i-am dat cu ou, presaram putin chimen (chimenul poate fi presarat cand covrigeii sunt deja in tava sau poate fi bagat in aluat atunci cand este framantat). 

 Apoi dam tava la cuptor.

         Pofta buna la Reteta de acasa COVRIGEI!

Un comentariu: