vineri, 18 noiembrie 2011

Chec pufos

Despre Reteta de acasa : Chec pufos:
Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte buna, este vorba de un chec foarte pufos si foarte delicios. 


Ingrediente:


- 5 oua
- 10 linguri zahar
- 10 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 4 linguri apa
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita cacao


PREPARARE Reteta de acasa : CHEC PUFOS

Pasul 1 Reteta de acasa : CHEC PUFOS: Important

Pentru prepararea retetei de acasa Chec pufos avem nevoie de urmatoarele:
- 2 castroane de plastic
- 2 linguri de lemn
- 1 tava de copt pentru chec
- 1 strecuratoare mica
- 1 mixer
- 1 bol mixer
   
Pasul 2 Reteta de acasa : CHEC PUFOS: Prepararea checului
Se iau cele 5 oua si se separa albusurile de galbenusuri, galbenusurile le punem in unul din cele 2 castroane iar albusurile in vasul de la mixer unde le vom bate spuma.


Apoi impartim restul ingredientelor dupa cum urmeaza:
- In castronul in care sunt galbenusurile punem pe rand 5 linguri de zahar, 2 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, ½ plic praf de copt, 2 linguri apa si 5 linguri de faina, amestecand dupa fiecare ingredient adaugat.
- In castronul inca gol, punem pe rand 5 linguri de zahar, 2 linguri ulei, ½ plic praf de copt, 2 linguri apa si 5 linguri de faina, amestecand dupa fiecare ingredient adaugat. Tot aici punem albusurile batute spuma.








 Pasul 3 Reteta de acasa : CHEC PUFOS: Punerea checului in tava de copt
Tava de copt se unge cu putina untura sau ulei si se tapeteaza cu faina.


 Se pune compozitia in care sunt galbenusurile in tava astfel pregatita. Peste aceasta compozitie se cerne un strat subtire de cacao. Apoi se pune deasupra compozitia in care sunt albusurile batute spuma.





Pasul 4 Reteta de acasa : CHEC PUFOS: Coacerea checului
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Dupa un sfert de ora se scoate checul din cuptor si se inteapa cu o scobitoare. Daca aluatul se ia pe scobitoare, inseamna ca inca nu este copt si se da din nou la cuptor. Daca pe scobitoare nu e ia nimic si checul este crescut si rumenit, inseamna ca este copt. Cand checul este copt se scoate cu atentie din tava si se lasa sa se raceasca. Imediat ce a fost scos din cuptor poate fi pudrat pe deasupra (si eventual pe parti) cu zahar pudra.





                      Pofta buna la Reteta de acasa CHEC PUFOS!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu