Ingrediente:
- 350 g biscuiti cu unt
- 300 g ciocolata de menaj
- 2 plicuri glazura solida de ciocolata
- 200 g smantana
- 100 g unt moale
- 1 plic zahar vanilat
Pasul 1: RETETA DE ACASA: TORT DE BISCUITI: Pregatirea tavii
Intr-o cratita se pune apa si se da la foc. Cand fierbe se ia de pe foc si se pun plicurile cu glazura (asa intregi, nedesfacute) si se lasa sa se inmoaie.
Apoi intr-o craticioara punem smantana si apoi turnam glazura inmuiata. Punem si zaharul vanilat si dam cratita pe foc.
Dupa ce s-a omogenizat o tragem deoparte de pe foc si punem ciocolata de menaj rupta bucatele si untul. Amestecam pana se omogenizeaza.
Pasul 3: RETETA DE ACASA: TORT DE BISCUITI: Aranjarea biscuitilor
Pe fundul formei de cozonac punem un strat de biscuiti. Apoi turnam crema, apoi iarasi biscuiti, iar crema si tot asa. Biscuitii se pot taia ca sa fie exact pe dimensiunea tavii. Ultimul strat trebuie sa fie de biscuiti.
Apoi se acopera cu folia si se da la frigider pentru cel putin 5 ore, preferabil ar fi de seara pana dimineata. Apoi se scoate tortul de biscuiti din forma cu ajutorul foliei, se rastoarna pe un platou si se taie felii. Simplu si delicios!
Pofta buna la Reteta de acasa TORT DE BISCUITI!
Sursa: [www.acasatv.ro]
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu