Fiind toamna este vremea muraturilor. In camara
cu bunatati cu singuranta toate gospodinele au pus Gogosari murati, Gogosari
umpluti cu varza, Gononele murate, Castraveti acri, Muraturi asortate si multe
altele… O reteta care se face foarte simplu si care este nemaipomenita este
aceea de Gogonele murate cu ceapa. Combinatia
dintre gogonele si ceapa, alaturi de condimente, este suuuper. Incercati aceste
Gogonele murate cu ceapa si cu siguranta veti nota aceasta reteta in caietul
personal de retete pentru iarna.
-
2
kg gogonele verzi
-
5
cepe (albe sau rosii)
-
4
linguri sare grunjoasa (de muraturi)
-
400
ml apa
-
200
ml otet
-
7
linguri zahar
-
25
boabe de piper
-
1
lingura boabe de mustar
-
3
foi de dafin
Pasul 1 Reteta de acasa : GOGONELE MURATE CU CEAPA: Punerea
gogonelelor la macerat
Pentru inceput spalam gogonelele si le taiem
feliute, apoi le punem intr-un castron.
Dupa aceea curatam ceapa (5 bucati) si o taiem
si pe ea feliute (Julien). Punem ceapa peste gogonelele taiate si le amestecam.
Adaugam sarea si amestecam din nou. Apoi punem castronul deoparte si lasam
gogonelele si ceapa la macerat cel putin 2 ore (se pot lasa si de seara pana
dimineata). Mai amestecam din cand in cand.
Pasul 2 Reteta de acasa : GOGONELE MURATE CU CEAPA : Prepararea gogonelelor murate cu ceapa
Dupa ce gogonelele au stat la macerat, este
timpul sa punem la fiert apa si otetul (daca vreti sa faceti cantitati mai mari
de Gogonele murate cu ceapa, nu uitati sa respectati masura de o parte de otet
la doua parti de apa). Cand fierbe apa cu otetul adaugam zaharul, piperul
boabe, foile de dafin si boabele de mustar.
Apoi adaugam amestecul de gogonele
cu ceapa impreuna cu zeama pe care si-au lasat-o. Lasam sa fiarba cateva minute
pentru ca ceapa sa se inmoaie si gogonelele sa se schimbe putin la culoare
(acestea se vor face usor rozalii).
Apoi luam oala de pe foc si punem gogonele cu ceapa
in borcane, dupa care turnam si zeama deasupra. Punem capacele la borcane si le
lasam deoparte ca sa se raceasca.
A doua zi le punem in camara la rece.
Din cantitatile de mai sus, mie mi-au iesit 4
borcane de 800 gr de Gogonele murate cu ceapa. SUUUUPER BUNE!
Pofta Buna la Reteta de acasa :
GOGONELE MURATE CU CEAPA!
Exceptionala reteta! MULTUMESC!
RăspundețiȘtergereCu mult drag! Spor la bucatarit!
ȘtergereMi-a rămas nişte zeamă în cratiţă, am băut-o goală, de bună ce era. Mulţumesc pentru reţetă!
RăspundețiȘtergereCît timp ţin nedesfăcute?
Da, stiu ca e buna zeama! :)
ȘtergereCat tin nu stiu sigur ca la noi se mananca foarte repede, la Craciun nu mai prea avem!
Pot să vă răspund tot eu, am avut un borcănel uitat în fundul cămării. Anul următor n-am apucat să-l desfac, și uite-așa a stat doi ani +. A fost absolut minunat cînd l-am desfăcut, după 2,5 ani.
ȘtergereBorcanele trebuie sterilizate inainte? E o reteta pe care acum am descoperit-o si vreau neaparat sa fac si eu. Mi se pare super!
RăspundețiȘtergereEu nu le-am sterilizat si a fost totul ok.
ȘtergereIeri am făcut aceasta muratura. Nota 10
RăspundețiȘtergere7j
Ma bucut ca va plac. Spor la bucatarit!
ȘtergereSunt pe foc gogonele mele!!! Abia aștept sa degust,suna delicios!!!
RăspundețiȘtergere