joi, 12 ianuarie 2012

Ridichea neagra

Sucul de ridiche neagra este un ajutor pretios al persoanelor care sufera de dureri de gat; este un remediu foarte bun impotriva tusei. Iata cum facem siropul de ridiche neagra acasa:
Luam o ridiche neagra nu foarte mare si taiem cu cutitul o treime din ea; apoi ridichea ramasa (partea mai mare) o scobim si o umplem cu zahar sau cu miere.


Punem ridichea intr-un castronel sau pe o farfurie si o lasam langa o sursa de caldura: pe marginea sobei caldute sau pe calorifer. Dupa putin timp ridichea va fi plina de sirop pe care este bine sa-l bem si timp de cel putin jumatate de ora nu trebuie sa mancam sau sa bem nimic, pentru ca sucul sa ramana pe gat si sa amelioreze durerea de gat si tusea.


Dupa ce ati baut sucul din ridiche puteti sa puneti din nou zahar sau miere si se va face suc din nou. Puteti repeta acest lucru de 3 sau 4 ori daca ridichea este mai maricica.
Asadar, de ce sa dati banii pe siropul de ridiche neagra din comert, cand puteti sa-l preparati acasa foarte simplu si sa-l consumati proaspat?!

Un remediu simplu si sigur!

6 comentarii:

  1. Este un articol foarte interesant tinand cont ca este tocmai sezonul cand ai nevoie de asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ! E nemaipomenit un sfat bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna...pentru tuse productiva de cate ori sa se bea pe zi sucul de ridiche ?:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sucul de ridiche neagra se poate bea de cat mai multe ori pe zi posibil. Important este ca dupa ce beti sucul de ridiche, sa nu mai beti sau sa mancati nimic timp de jumatate de ora.

      Ștergere