Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta deosebita si foarte atractiva mai ales pentru copii. Se numeste Trunchiul de copac!
Pentru blat:
- 6 oua
- 3 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingura ulei
- 6 linguri zahar
- 1 praf de copt
Pentru crema:
150 g nuci macinate si prajite
- 3 linguri lapte fierbinte
- 6 linguri zahar pudra
- 200 g unt sau margarina
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 - 3 banane
Pasul 1 Reteta de acasa : TRUNCHIUL DE COPAC: Prepararea blatului
Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt, faina si cacaua si obtinem astfel compozitia pentru blat.
Punem aceasta compozitie intr-o tava de cuptor unsa in prealabil cu putin unt si tapetata cu faina si dam tava la cuptor. Vom avea astfel un blat de cacao destul de subtirel. Dupa ce blatul s-a copt il scoatem din tava pe un servet de bucatarie de bumbac umed si rulam incet cu grija pentru a nu rupe blatul cat inca acesta este fierbinte. Apoi il dam la rece pana pregatim crema.
Pentru crema frecam untul cu zaharul, apoi in alt castron amestecam nucile macinate si prajite cu cele 3 linguri de lapte fierbinte. Dupa aceea punem si nucile peste untul frecat si zahar, adaugam zaharul venilat si amestecam. Si crema este gata! O dam putin la rece.
Pasul 3 Reteta de acasa : TRUNCHIUL DE COPAC : Realizarea prajiturii
Dupa ce crema a fost facuta, luam blatul si-l desfacem cu mare grija din servet ca sa nu-l rupem. Pentru partile laterale ale trunchiului de copac fie taiem din acest blat fie mai facem un blat mai mic folosind jumatate din ingredientele mentionate mai sus pentru blat.
Ungem blatul cu crema iar peste crema punem 2 sau 3 banane pe lungimea blatului. Si rulam.
Acum este momentul sa modelam si sa decoram Trunchiul de copac cu glazura sau crema de ciocolata sau.... cum doriti! Dupa imaginatia fiecaruia!
Alte modele interesante:
Pofta Buna la Reteta de acasa : TRUNCHIUL DE COPAC !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu