joi, 19 ianuarie 2012

Lacrima de elefant

Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta de rulada cu ciocolata si banane, foarte atractiva pentru forma ei deosebita si gustul delicios. Se numeste Lacrima de elefant!

Ingrediente:


Pentru blat:
- 6 oua
- 3 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingura ulei
- 6 linguri zahar
- 1 praf de copt


Pentru crema:
150 g nuci macinate si prajite
- 3 linguri lapte fierbinte
- 6 linguri zahar pudra
- 200 g unt sau margarina
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 - 3 banane


Pasul 1 Reteta de acasa : LACRIMA DE ELEFANT: Prepararea blatului
Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt, faina si cacaua si obtinem astfel compozitia pentru blat.

Punem aceasta compozitie intr-o tava de cuptor unsa in prealabil cu putin unt si tapetata cu faina si dam tava la cuptor. Vom avea astfel un blat de cacao destul de subtirel. Dupa ce blatul s-a copt il scoatem din tava pe un servet de bucatarie de bumbac umed si rulam incet cu grija pentru a nu rupe blatul cat inca acesta este fierbinte. Apoi il dam la rece pana pregatim crema.
   
Pasul 2 Reteta de acasa :  LACRIMA DE ELEFANT : Pregatirea cremei
Pentru crema frecam untul cu zaharul, apoi in alt castron amestecam nucile macinate si prajite cu cele 3 linguri de lapte fierbinte. Dupa aceea punem si nucile peste untul frecat si zahar, adaugam zaharul venilat si amestecam. Si crema este gata! O dam putin la rece.

Pasul 3 Reteta de acasa :  LACRIMA DE ELEFANT : Realizarea prajiturii
Dupa ce crema a fost facuta, luam blatul si-l desfacem cu mare grija din servet ca sa nu-l rupem. 

Ungem blatul cu crema iar peste crema punem 2 sau 3 banane pe lungimea blatului. 

Si rulam. Deasupra  punem o glazura de ciocolata sau o alta crema, depinde de imaginatia fiecarei gospodine si de gusturile celor dragi. Daca ii facem glazura de ciocolata (intr-o craticioara pe foc punem 2 linguri de apa, 2 linguri de zahar, 2 linguri de cacao si unt cat o nuca si amestecam pana cand se topeste untul si apoi turnam peste rulada) putem presara si putina nuca de cocos, bombonele de decor sau nuca taiata marunt si prajita putin, si apoi o dam la rece.


Apoi o taiem felii:


Alte modele:







Pofta Buna la Reteta de acasa :  LACRIMA DE ELEFANT !

4 comentarii: