Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte populara si simplu de facut, foarte atractiva atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Cred ca toata lumea a mancat sau macar a auzit de celebrele Galuste cu prune!
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 ou
- 500 g pesmet
- 500 g prune
- 100 g zahar
- 1 praf de sare
- faina
- 1 kg cartofi
- 1 ou
- 500 g pesmet
- 500 g prune
- 100 g zahar
- 1 praf de sare
- faina
Pasul 1 Reteta de acasa : GALUSTE CU PRUNE: Pregatirea ingredientelor
Pentru realizarea Retetei de acasa Galuste cu prune, in primul rand trebuie sa pregatim ingredientele. Adica: spalam cartofii (cu tot cu coaja!) si ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu putina sare, la foc mic.
Apoi spalam prunele si le scoatem samburii.
Este bine sa alegem prune care se iau usor de pe sambure. Daca prunele sunt mai micute le lasam intregi (fara samburi!), iar daca sunt mai mari atunci le rupem in jumatati.
Dupa ce le-am scos samburii, punem cate putin zahar in fiecare pruna si le lasam pe o farfurie.
Acum este timpul sa pregatim si pesmetul.
Pentru aceasta punem pesmetul intr-o tava de copt si punem peste el putin ulei, aproximativ 2 linguri si il rumenim putin pe foc, amestecand continuu caci altfel se arde foarte repede.
Dupa ce cartofii s-au fiert, ii curatam de coaja.
Apoi avem nevoie de o presa de cartofi pentru a-i zdrobi. Putem folosi o presa de cartofi, ca in imaginile urmatoare:
Daca nu aveti o astfel de presa, puteti zdrobi cartofii cu zdrobitorul de cartofi pe care-l folositi la piureul de cartofi.
Asadar zdrobim cartofii.
Apoi adaugam oul, o lingurita de zahar si un praf de sare.
Se amesteca si apoi se pune faina cat cuprinde pentru a avea un aluat nici prea tare nici prea moale care poate fi modelat in maini. Cantitatea de faina depinde de cat de aposi sunt cartofii.
Apoi facem galustile: luam putin aluat in mana si il turtim putin ca pe o chiftea si in mijloc punem o pruna.
Apoi formam galustele, una cate una, si le punem pe un platou.
Pasul 3 Reteta de acasa : GALUSTE CU PRUNE : Fierberea galustelor
Dupa ce toate galustele sunt gata, punem pe foc o cratita cu apa in care am pus putina sare. In oala apa trebuie sa fie jumatate din cratita. Cand apa a inceput sa fiarba, punem galuste la fiert; punem atatea galuste cat sa acopere suprafata cratitei, sa nu stea prea inghesuite.
De indata ce le scoatem de la fiert, galustele sunt puse in tava cu pesmet. Se rostogolesc prin pesmet pana se acopera bine si se pun pe un platou. Se pot servi calde sau reci. Cine doreste poate sa presare pe galuste putin zahar tos inainte de servire.
Pofta Buna la Reteta de acasa : GALUSTE CU PRUNE!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu