sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Tarta cu fructe

Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte populara si simplu de facut, foarte atractiva atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Oricine e bucuros de o felie de Tarta cu fructe!



Ingrediente:
- 1 blat de tarta


Pentru crema:
- 1 plic budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 1 lingura zahar tos


Pentru gelatina:
- 1 plic Tort Gelee
- 200 ml apa
- 1 lingura zahar tos


Pentru decor:
- fructe proaspete


Pasul 1 Reteta de acasa : TARTA CU FRUCTE: Pregatirea blatului
Pentru aceasta aveti la alegere:


- faceti un blat de tarta; gasiti reteta aici

- cumparati un blat:
   
Pasul 2 Reteta de acasa :  TARTA CU FRUCTE : Pregatirea cremei
Intr-o craticioara pe foc puneti 400 ml lapte.


Apoi amestecam praful de budinca cu 100 ml lapte.

Cand laptele a inceput sa fiarba turnam compozitia pentru budinca si 1 lingura de zahar tos si amestecam tot timpul ca sa nu se prinda de cratita. Dupa 2-3 minute budinca se ingroase si o luam de pe foc. O dam la racit.

Pasul 3 Reteta de acasa :  TARTA CU FRUCTE : Realizarea tartei cu fructe
Dupa ce atat blatul cat si budinca s-au racit, este timpul sa facem tarta. Intr-un pahar cu apa punem o lingura cu zahar si putina esenta de vanilie si amestecam pana se topeste zaharul, acesta fiind siropul cu care insiropam tarta. Asadar, punem blatul pe un platou si il insiropam. Apoi punem budinca si o intindem pe toata suprafata blatului.

Apoi punem fructele care pot fi de orice fel si pot fi aranjate in foooooarte multe moduri (va prezint mai jos cateva idei). 


Dupa ce ati aranjat fructele pe tarta, punem intr-o craticioara mica pe foc 200 ml apa si 1 lingura de zahar tos si cand fierbe punem gelatina.


Amestecam pana se ingroase, apoi o dam putin la rece amestecand in continuu. Cand s-a racit putin, o punem peste tarta cu fructe si apoi o dam la rece. Daca doriti, la servire puteti adauga si putina frisca. Si acum iata cateva idei de decorat tarta cu fructe: 




























Pofta Buna la Reteta de acasa :  TARTA CU FRUCTE !

Un comentariu: