duminică, 8 ianuarie 2012

Casuta

Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o reteta foarte simplu de facut, fiind foarte atractiva atat pentru copii, mai ales pentru aceia mofturosi la mancare. Pentru a-i atrage la masa le-am "construit" o Casuta!

Ingrediente:


- paine feliata toast
- salam de vara uscat
- sunca (sau muschi file)
- crema de branza
- salata iceberg
- masline negre

Pasul 1 Reteta de acasa : CASUTA: Prepararea ingredientelor


Inainte de toate pregatim o tava sau un platou pe care punem folie alimentara de aluminiu.

Acum pregatim ingredientele: 
- desfacem frunzele de salata iceberg (sau salata normala!) pentru iarba din "curte":

- taiem salamul feliute pentru tiglele de pe acoperis: 

- taiem sunca in felii subtiri pentru a construi geamurile si usa:

- pregatim crema de branza, care poate fi de tip Almette, Philadelphia sau Ceva Fin:



- pregatim si feliile de paine toast:


Pasul 2 Reteta de acasa :  CASUTA : Construirea casutei
Pe tava pe care am pus folie de aluminiu incepem sa construim casuta. Asadar, pe intreaga suprafata a tavii punem frunze de salata:

Apoi punem crema de branza pe feliile de paine si le asezam pe mijlocul tavii:


Pentru a construi acoperisul taiem feliile de paine pe diagonala rezultand astfel triunghiuri pe care le vom lipi de asemenea cu crema de branza:


Apoi "tencuim" casuta cu crema de branza. Putem sa facem si un mic balcon (sau terasa), depinde de imafinatia fiecaruia! Acum trebuie sa-i punem si tiglele care vor fi feliutele de salam, usa din sunca si geamurile decupate din fasii subtiri de salam. 




Putem sa facem si o fantana in fata casei:


Iar la horn doua masline negre cu o scobitoare. Si casuta este gata! 


Pofta Buna copii la Reteta de acasa :  CASUTA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu