duminică, 22 ianuarie 2012

Trandafiri

Ati facut un tort minunat si vreti sa-l decorati frumos? Atunci puteti sa faceti niste Trandafiri absolut deosebiti. Acestia se fac foarte simplu si usor!



Ingrediente:


- apa
- lapte praf
- zahar
- coloranti alimentari

Pasul 1 Reteta de acasa : TRANDAFIRI: Prepararea compozitiei
Puneti intr-o craticioara apa si zahar (apa sa acopere zaharul) si amestecati. Puneti pe foc si tineti pana se topeste zaharul. Se face un sirop ca mierea. Apoi luati craticioara de pe foc si lasati siropul sa se raceasca.




Apoi adaugati laptele praf, cernut in prealabil, putin cate putin. Adaugati lapte praf pana veti obtine o pasta de consistenta si elasticitatea plastelinei. Se framanta pana nu se mai lipeste
   
Acum este momentul sa adaugam colorantii. Inainte de acest lucru impartiti compozitia in mai multe parti, cate culori aveti. Amestecati. 


Pasul 2 Reteta de acasa :  TRANDAFIRI : Realizarea trandafirilor

Si acum incepe joaca: intindeti aluatul si faceti niste cerculete micute. Luati un cerculet si-l rasuciti si astfel aveti bulbul. Apoi luati celelalte cerculete si le curbati putin si obtineti astfel petalele. Le puteti face intre doua bucati de folie de plastic sau pe varful unei lingurite. Apoi atasati de bulb prima petala, si in partea opusa alta petala. Dupa aceea, in partea unde se unesc cele doua petale se ataseaza a treia. Si tot asa pana le folositi pe toate. Tot asa puteti face si frunzulite sau alte ornamente. Apoi le lasati sa se usuce. 






Va prezint in continuare cateva modele dragute de trandafiri facuti din pasta de lapte praf. Simplu de facut, foarte deosebiti pe prajituri sau mai ales pe torturi.























Trandafirii, intotdeauna deosebiti!

Sursa: www.google.com

5 comentarii:

  1. Oi, ce frumuseţe! Eu fac pasta de lapte praf din miere de albine şi lapte praf. De-i prea tare mai adaug miere, de-i moale lapte praf. De unde ai coloranţii, sunt lichizi sau gel? Cum sunt făcute petalele cele crem, care nu-s netede? Oi, m-am pornit cu ]ntrebatu pe la tine p aci:)

    RăspundețiȘtergere
  2. as incerca si eu sa fac dar tot caut coloranti prin comert si pana acum nu am gasit decat galben si albastru....de unde iti procuri colorantii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce tip de colorant folosiți ? Gel sau lichid? Și de unde se pot procura? Să fie și de calitatea.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De obicei cumpar colorant lichid din supermarket, dar am vazut si pe internet. Eu folosesc colorant pentru prajituri sau torturi in familie, dar pentru cei care au cofetarii merita luat in cantitati mai mari si de mai buna calitate.

      Ștergere