Astazi la Reteta de Acasa va prezentam o noua reteta de tort, foarte atractiva atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Oricine e bucuros de o felie de Tort Diplomat cu fructe de padure!
- 1 cutie mix pentru Tort Diplomat
- 2 oua
- 200 g fructe de padure congelate
- 200 ml apa
- 150 g piscoturi de sampanie
- 1 l lapte rece
- fructe pentru decor
Pasul 1 Reteta de acasa : TORT DIPLOMAT CU FRUCTE DE PADURE: Prepararea sarlotei
Inainte de prepararea blatului pentru reteta de acasa Tort Diplomat cu fructe de padure, trebuie sa decongelam fructele si sa le punem la scurs intr-o sita.
Desfacem cutia de Mix pentru Tort Diplomat si inauntru gasim 130 g mix pentru sarlota cu bucati de portocale confiate si 300 g mix pentru frisca.
Intr-un vas mai micut amestecam continutul plicului pentru sarlota cu 200 ml apa si lasam sa se inmoaie timp de aproximativ 10 minute. Dupa ce s-a inmuiat punem peste ea cele doua oua batute. Amestecam si apoi rasturnam continutul intr-o craticioara pe care o punem deasupra unui vas care este pe foc in care avem apa fiarta; o lasam aici pe baie de aburi amestecand incontinuu timp de 5 minute.
Intr-o tava punem folie alimentara si apoi aranjam piscoturile.
Pasul 3 Reteta de acasa : TORT DIPLOMAT CU FRUCTE DE PADURE : Prepararea cremei
Dupa ce piscoturile au fost aranjate se pun fructele de padure decongelate si scurse.
Acum este momentul sa preparam frisca. Pentru aceasta punem praful de frisca intr-un vas de mixer, adaugam laptele rece si apoi amestecam la viteza maxima.
Din frisca obtinuta punem deoparte aproximativ 300 g pentru ornat. In restul de frisca punem sarlota si amestecam cu mixerul.
Apoi punem crema peste fructele de padure si dam la frigider pentru 2 ore.
Pasul 4 Reteta de acasa : TORT DIPLOMAT CU FRUCTE DE PADURE : Decorarea tortului
Dupa ce a stat la rece timp de 2 ore, tortul este imbracat in frisca oprita mai devreme si apoi este decorat cu fructe de padure.
Pofta Buna la Reteta de acasa : TORT DIPLOMAT CU FRUCTE DE PADURE !
Sursa: [www.acasatv.ro]
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu