luni, 3 septembrie 2012

Rosii si ardei pentru iarna


Este toamna si trebuie sa pregatim camara pentru iarna. De aceea, astazi la Reteta de Acasa va propun un preparat sanatos si delicios pe care-l veti folosi la multe mancaruri pe perioada zilelor de iarna; este vorba despre Rosii si ardei pentru iarna. Este foarte usor de facut si partea cea mai interesanta este ca la aceste Rosii si ardei pentru iarna nu folositi nici un condiment. Fara sare, piper, ulei, otet, apa, etc, aceasta reteta este sigura si usor de preparat. Aceasta combinatie de rosii si ardei o puteti folosi la multe feluri de mancare, de la ciorbe pana la tocanite, sosuri, etc.


Ingrediente:

- ardei grasi
- rosii

Pasul 1 Reteta de acasa : ROSII SI ARDEI PENTRU IARNA: Pregatirea ardeiului si a rosiilor
In primul rand luam rosiile si le spalam; apoi le punem la scurs. 

Puteti folosi rosioare micute (cum am folosit eu de data aceasta) sau rosii de marime normala pe care le veti taia feliute.

Apoi luati ardeii grasi, ii spalati, ii curatati de seminte si cotoare si ii taiati feliute subtiri.

Pasul 2 Reteta de acasa :   ROSII SI ARDEI PENTRU IARNA: Aranjarea in borcane si fierberea lor

Dupa ce rosiile si ardeii au fost pregatiti, ii aranjam in borcane. Eu am folosit borcane de 400 g si de 800 g.

La fundul borcanului punem cateva rosii, apoi un strat de ardei, apoi din nou rosii, si tot asa pana umplem borcanul; este indicat ca ultimul strat, cel de deasupra, sa fie de rosii. 

Punem capacele la borcane, (fara sa adaugam absolut nimic!) si le punem intr-o cratita cu apa si le lasam sa fiarba 40 de minute. Apoi le punem in camara si le folosim toata iarna... Foarte usor de preparat, fara conservanti sau alte condimente!


                                  Pofta Buna la Reteta de acasa: 
ROSII SI ARDEI PENTRU IARNA  !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu