vineri, 7 septembrie 2012

Rosii pentru iarna

Pe langa morcovi, dovlecei, fasole si multe altele, pentru iarna trebuie sa pregatim si rosii. De aceea, astazi la Reteta de Acasa va propun sa pregatim ROSIILE PENTRU IARNA. Putem sa facem acest lucru in multe moduri, dar cel mai simplu si mai sigur este sa le punem la congelator. Se vor pastra proaspete si nu se vor acri, iar in plina iarna scoatem punguta din congelator si punem rosiile direct in mancare.Ingrediente:

- rosii proaspete

Pasul 1 Reteta de acasa : ROSII PENTRU IARNA: Curatarea si pregatirea rosiilor pentru iarna

In primul rand, spalam rosiile si apoi le curatam de coaja. Dupa ce am curatat rosiile, le taiem in doua sau in patru si le punem in vasul de la robotul de bucatarie si le tocam cat vrem de marunt pentru a fi gata pregatite pentru mancare. 

Pasul 2 Reteta de acasa:   ROSIPENTRU IARNA: Punerea rosiilor la congelator
Dupa ce rosiile au fost maruntite, le punem in pungi. In fiecare punga punem cam cat folosim la o mancare. Personal, mi-am pregatit unele pachetele mai mici, pentru un sos sau o portie mai mica de mancare si altele mai mari. Dupa ce le-am pus in pungi, le innodam si taiem partea de punga care a ramas si apoi punem pungutele la congelator. 

  Pofta Buna la Reteta de acasa:   ROSIPENTRU IARNA  !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu