sâmbătă, 15 septembrie 2012

Muraturi asortate la butoi


Acum in plina toamna cand inca mai pregatim camara pentru iarna, va propun o reteta de muraturi, dar nu castraveti murati sau gogosari murati, ci Muraturi asortate la butoi. Daca nu aveti butoi puteti folosi un borcan mare, de 10 sau 15 l. Important este sa respectati cantitatile pentru saramura. 

Ingrediente pentru 10 l de saramura:

- 10 l apa
- 1 l otet
- 350 g sare
- 1 lingurita seminte mustar

Pasul 1 Reteta de acasa : MURATURI ASORTATE LA BUTOI: Pregatirea legumelor

Pentru aceasta reteta de muraturi asortate la butoi avem nevoie de legume variate. Eu am folosit varza, ardei gras, morcovi, pastai de fasole, 2 pepeni mici si castraveti. Puteti pune si conopida, gogonele, etc.


Dupa ce legumele au fost curatate si spalate, sunt lasate la scurs. Apoi pregatim bete de marar si hrean. La fundul butoiului punem cateva bete de marar, cateva bucati de hrean si daca vrem niste frunze de telina. La fel vom pune si deasupra legumelor dupa ce le-am aranjat in butoi.



Pasul 2 Reteta de acasa :  MURATURI ASORTATE LA BUTOI : Prepararea saramurii

Apoi aranjam legumele in butoi (sau borcan)  si il umplem cu apa. Dupa aceea, golim apa intr-o oala si o punem la fiert. In oala punem otetul, sarea si boabele de mustar. Lasam sa fiarba cateva minute si apoi stingem focul. 

Dupa ce s-a racit putin, turnam saramura peste legume si legam cu doua straturi de celofan. 

Apoi lasam muraturile asortate in camara sau in beci la racoare.

Pofta Buna la Reteta de acasa :  MURATURI ASORTATE LA BUTOI  !

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu