Ingrediente:
- 1 cutie crema Tiramisu
- 200 ml lapte
- 1 pachet de piscoturi
- 250 ml frisca lichida (optional)
- 1 ceasca de cafea
- 1 lingurita cacao
Pasul 1: RETETA DE ACASA: TIRAMISU: Pregatirea cremei
Pentru prepararea Retetei de acasa Tiramisu, trebuie mai intai de toate sa pregatim crema. Acest lucru se face foarte simplu si rapid.
Punem praful din cutia pentru crema Tiramisu intr-un vas de la mixer si adaugam 200 ml lapte rece. Amestecam la viteza mare si in trei minute crema este gata.
Turnam ceasca de cafea intr-o farfurie mai adanca.
Apoi desfacem pachetul de piscoturi.
In continuare luam cate un piscot si il insiropam in cafea, dar foarte repede deoarece daca piscotul sta prea mult timp in cafea se inmoaie mult prea mult. Asa ca trecem piscoturile prin cafea, unul cate unul si le punem pe un platou. Facem acest lucru cu jumatate de pachet de piscoturi.
Apoi punem un strat de crema pe care o intindem peste piscoturi. Deasupra punem un al doilea rand de piscoturi (cealalta jumatate de pachet). Apoi restul de crema. Peste crema cernem cacao. Dupa aceea punem Tiramisu la frigider; daca este vara si vrem un desert racoritor, putem sa punem Tiramisu la congelator pentru jumatate de ora. Super!
Acest al treilea pas este optional. Putem sa lasam prajitura asa cum este in aceasta faza.
Sau: inainte de a cerne cacao deasupra prajiturii batem cu mixerul 250 ml de frisca lichida si imbracam prajitura cu frisca ca pe un tort. Si apoi cernem cacao peste frisca.
Prajitura Tiramisu se poate realiza in foarte multe feluri din punct de vedere al aranjarii piscoturilor; acestea pot fi puse in doua straturi sau mai multe. Se pot folosi doua pachete de piscoturi si doua cutii de crema daca vrem ca prajitura sa iasa mai mare. Fiecare gospodina decide! Oricum l-am face, Tiramisu este intodeauna un desert foarte gustos si binevenit.
Pofta buna la Reteta de acasa TIRAMISU!
Pot spune ca arata impecabil acesta reteta.Felicitari Alina!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Denisa! Si te mai astept pe blog!
Ștergere