Astazi la reteta de acasa v-a fost prezentata o reteta foarte usor de facut care se numeste Gogosi migdalate, gogosile fiind una dintre prajiturile preferate ale multora.
- 325 g faina
- 100 g zahar
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 100 g unt moale
- zahar pudra pentru decor
Pasul 1: RETETA DE ACASA: GOGOSI MIGDALATE: Pregatirea aluatului de gogosi
Primul pas in prepararea compozitiei pentru Reteta de acasa Gogosi migdalate este pregatirea aluatului. Pentru aceasta punem faina intr-un castron. Peste faina adaugam o jumatate de pliculet de praf de copt.
Amestecam cu o lingura. Apoi adaugam un praf de sare, doua oua, untul (pe care il taiem fasii), zaharul, o lingurita de esenta de rom si framantam cu mana.
Pasul 2: RETETA DE ACASA: GOGOSI MIGDALATE: Modelarea gogosilor
Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de aproximativ un centimetru.
Apoi cu cutitul decupam din aluat forme de migdale (de aceea se numesc Gogosi migdalate!).
Pasul 3: RETETA DE ACASA: GOGOSI MIGDALATE: Coacerea gogosilor migdalate
Intr-o tigaie punem uleiul sa se incinga.
Apoi punem gogosile sa se prajeasca. Dupa ce s-au rumenit pe o parte le intoarcem repede si pe cealalta.
Dupa ce s-au prajit, le presaram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Pofta buna la Reteta de acasa GOGOSI MIGDALATE!
Sursa: [www.acasatv.ro]
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu