joi, 1 decembrie 2011

Pui pe sticla

Astazi la reteta de acasa va prezentam o reteta foarte interesanta, se numeste Pui pe sticla, una dintre retetele cele mai gustoase atunci cand vine vorba de preparate din carne de pui. 




Ingrediente


- 1 pui grill (sau cati doriti!)
- sare
- piper
- apa 



Pasul 1: RETETA DE ACASA: PUI PE STICLAPregatirea puiului


Inainte de realizarea Retetei de acasa Pui pe sticla, trebuie sa pregatim lucrurile si ingredientele de care avem nevoie, si anume: tava de la cuptor, doua sticle de sticla de jumatate de litru (vechile sticle de bere!), puiul, sarea si piperul.


Luam puiul si il condimentam cu sare si piper, atat in exterior cat si in interior.


Apoi umplem sticla de trei sferturi cu apa si tragem puiul pe sticla, astfel incat sticla sa stea in pozitie verticala si puiul sa atinga tava cu picioarele.


Preincalzim cuptorul de la aragaz. Apoi punem puiul in tava de la cuptor.


Dupa aceea trebuie sa umplem tava cu apa. Putem face acest lucru cand tava este inca pe masa, sau dupa ce am pus tava in cuptor.


Pasul 2: RETETA DE ACASAPUI PE STICLACoacerea puiului


Dupa ce puiul este pregatit , dam tava la cuptor pentru aproximativ o ora. Daca puiul este de casa, se va coace putin mai greu (vreo ora si jumatate); daca avem pui de la magazin acesta se va face mai repede.



Dupa ce puiul este gata, scoatem tava din cuptor si apoi scoatem puiul de pe sticla cu foarte mare grija caci totul este foarte incins: atat tava cat si puiul si sticla. Atentie: sticla inca are in ea apa pe care am pus-o inainte de coacere!


Apoi puiul este gata pentru servit. Crocant si delicios!


Pofta buna la Reteta de acasa PUI PE STICLA!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu