Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 ml lapte
- 400 g faina
- 1 plic garant pentru aluaturi dospite
- 100 ml ulei
- 2 oua
- 30 g zahar tos
- 30 g stafide
- 30 g miez de nuca taiata marunt
Pentru uns:
- unt topit sau ou batut
- 1 lingura zahar tos
Pentru prepararea Retetei de acasa Colacei impletiti, punem faina intr-un vas pentru mixer si o amestecam foarte bine cu garantul pentru aluaturi dospite. Acest garant este un amestec special datorita caruia nu mai trebuie sa lasam aluatul la dospit inainte de modelare si nici sa incalzim ingredientele.
Apoi adaugam laptele, uleiul, oul si zaharul si amestecam aproximativ 2 minute cu paletele de framantat de la mixer pana avem un aluat lucios.
Apoi adaugam stafidele si amestecam cu mana.
Pe masa presaram faina.
Apoi impartim aluatul in 4 bucati egale. Fiecare bucata se rasuceste cu mana in forma de rulou.
Aceste rulouri se impletesc cate doua si se unesc la capat formand colaceii. Dupa ce am facut primul colacel, il punem intr-o tava in care am pus hartie de copt. Apoi il facem si pe al doilea. Si ii lasam in tava 15 minute.
Dupa aceea ungem colaceii cu un ou spart si batut putin sau cu un pic de unt topit. Apoi presaram deasupra zaharul tos
si nuca taiata marunt.
Dam tava la cuptorul care a fost incalzit in prealabil la aprox 180 grade Celsius si lasam colaceii sa se coaca timp de 35 de minute.
Pofta buna la Reteta de acasa COLACEI IMPLETITI !
Sursa: [www.acasatv.ro]
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu