Ingrediente:
- 1 pui
- 300 g ficat de pui
- 1 ou
- patrunjel verde
- 150 g pastrama de curcan
- sare si piper
- 100 g smantana
- rozmarin
- 100 g ciuperci
- ulei
- 1 pahar vin alb
Pasul 1: RETETA DE ACASA: PUI UPLUT: Pregatirea umpluturii
Inainte de prepararea Retetei de acasa Pui umplut, trebuie sa mentionam un lucru foarte important. Aceasta reteta se numeste Pui umplut dar in loc de pui putem folosi de asemenea o gaina sau un curcan. Astazi vom folosi un pui mai mare.
Pentru inceput ne vom ocupa de ficatul de pui. Intr-o tigaie pe foc punem ficatul de pui si il rumenim foarte putin; apoi il taiem marunt.
Acum este momentul sa pregatim ciupercile. Dupa ce le-am spalat, le taiem marunt, cat de marunt se poate. Apoi le punem intr-o tigaie la calit.
Dupa ce s-au calit putin adaugam patrunjelul tocat marunt. Apoi adaugam pastrama de curcan taiata de asemenea marunt. Si amestecam.
Taiem marunt ficatul de pui si il adaugam in tigaie. Adaugam putina sare si putin piper. Dupa aceea batem oul cu furculita si il amestecam cu smantana si turnam in tigaie peste carne.
Luam puiul si il umplem cu o treime din compozitia pregatita anterior. Pentru aceasta folosim o lingura.
Deoarece pieptul de pasare este fad in general, este bine sa punem umplutura si sub piele, intre pieptul de pui si piele. Tot sub piele punem si o crenguta de rozmarin.
Ungem puiul cu putin ulei si-l condimentam cu sare si piper si ii punem si cateva crengute de rozmarin. Apoi turnam si putin vin si-l bagam la cuptor.
Cat timp sta la cuptor, mai stropim puiul din cand in cand cu grasimea lasata sau daca este nevoie putem sa-l stropim cu apa si vin. Il lasam la cuptor pana se coace carnea si deasupra prinde o crusta aurie frumoasa.
Pofta buna la Reteta de acasa PUI UMPLUT!
Sursa: [www.acasatv.ro]
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu