sâmbătă, 6 octombrie 2012

Tort de Mere

Astazi la Reteta de Acasa va propun sa facem un tort, de fapt este unul dintre torturile cele mai gustoase, cele mai populare si mai usor de preparat; este vorba despre Tortul de mere, clasicul tort cu mere coapte, pandispan pufos deasupra si ornat cu frisca proaspata. Foarte simplu de facut! Iata reteta:


Ingrediente:

- 1 kg mere
- 4 - 5 linguri zahar
- 1 cutie de frisca

Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri apa
- 250 g zahar
- 250 g faina
- 1 praf de copt
- 1 zahar vanilat

Pasul 1 Reteta de acasa : TORT DE MERE: Pregatirea merelor

Spalam merele si le curatam de coaja.


Apoi scoatem cotorul cu seminte de la fiecare mar in parte si le punem intr-o cratita unsa cu putin unt. 

Printre merele intregi, mai punem bucatele de mere, acolo unde au ramas spatii goale. 

Presaram deasupra 4 - 5 linguri de zahar tos.  Apoi dam cratita la cuptor la foc potrivit. Cand merele sunt coapte, scoatem cratita din cuptor.


   
Pasul 2 Reteta de acasa : TORT DE MERE: Prepararea blatului pentru tortul cu mere

In timp ce merele sunt in cuptor, pregatim blatul. Reteta de blat (pandispan) de tort o gasiti aici.


Dupa ce merele s-au copt si compozitia pentru blatul de tort este gata, turnam aceasta compozitie peste merele coapte si bagam cratita din nou la cuptor, pana se coace si blatul.


Pasul 3 Reteta de acasa :  TORT DE MERE: Decorarea tortului cu mere

Cand blatul s-a copt si s-a rumenit frumos, scoatem cratita din cuptor. Lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim siropul pentru tort. Eu am pus intr-o cana cu apa 2 linguri de zahar si putina esenta de rom. Cand tortul de mere s-a racit, il insiropam acolo in cratita. Dupa ce l-am insiropat, il scoatem pe un platou, blatul ramanand in partea de jos iar merele coapte deasupra.

Apoi turnam frisca in vasul de la mixer si o batem la viteza mare.


Apoi imbracam tortul in frisca si il decoram cum dorim. Si il punem la frigider.

Eu am presarat deasupra putina cacao. 

Pofta Buna la Reteta de acasa :  TORT DE MERE !

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu