miercuri, 17 octombrie 2012

Ciorba de perisoare

Astazi la Reteta de Acasa va propun sa facem o ciorba  foarte gustoasa; este vorba despre Ciorba de perisoare. Este una dintre ciorbele cele mai delicioase si preferate de muuulta lume. Se prepara foarte usor si are un gust excelent mai ales daca este acrita cu zeama de varza.


Ingrediente:

Pentru ciorba:

- 2 cepe
- 2 ardei
- 2 morcovi
sare
- patrunjel verde
- tarhon (optional)
-zeama de varza (optional)
- pasta de tomate

Pentru perisoare:

- 1 kg carne tocata
- 2 cepe
- orez
- 1 ou
- patrunjel verde
- sare
- piper negru macinat

Pasul 1 Reteta de acasa : CIORBA DE PERISOARE: Pregatirea ingredientelor si  prepararea ciorbei

Pentru Ciorba de Perisoare avem nevoie de doua cepe pe care le taiem marunt si le punem intr-o oala cu apa fierbinte pe foc.

Apoi adaugam acolo si ardeiul gras taiat marunt. 

Taiem marunt si morcovul si il punem in oala la fiert. 

Lasam ciorba sa fiarba si ne ocupam de perisoare. Punem sare duap gust.

Pasul 2 Reteta de acasa : CIORBA DE PERISOARE : Realizarea perisoarelor si fierberea lor

Punem carnea (de porc sau amestec de carne de vita cu carne de porc) intr-un castron.



Apoi peste carne punem: 2 linguri de orez, 2 cepe taiate marunt, putin piper, un pic de sare si un ou.





Amestecam carnea cu aceste ingrediente si apoi mai adaugam niste frunze de patrunjel verde tocat marunt.

Dupa aceea incepem sa facem perisoarele, care sunt de forma unor sfere micute, ca in imaginile de mai jos.


Dupa ce am facut toate perisoarele, le punem la fiert in ciorba. Cand le punem la fiert, ele vor sta la fundul oalei, dar pe masura ce se fierb se vor ridica deasupra. 

La un moment dat, cand s-au ridicat, scoatem o perisoara si o verificam daca este fiarta sau nu.

Cand ciorba si perisoarele au fiert bine, punem doua linguri de pasta de tomate intr-un pahar cu apa, amestecam si turnam in ciorba. Cantitatea de pasta de tomate poate varia in functie de gustul fiecaruia. 
                                      


Apoi punem frunze de patrunjel verde tocat marunt. Eu, pe langa patrunjel, pun si frunze de tarhon ("tarcan" cum se spune in Ardeal la noi!) si ii da un gust si o aroma deosebita. Aceste frunze de tarhon sunt tinute in otet. 


Pentru a acri ciorba de perisoare puteti folosi suc de rosii, bors sau cel mai bine zeama de varza. Nimic nu se compara cu ciorba acrita cu zeama de varza! 


Pentru un gust si mai minunat, cand ciorba este gata se poate drege cu o lingura de smantana. Yummy!

Pofta Buna la Reteta de acasa :  CIORBA DE PERISOARE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu