joi, 11 octombrie 2012

Salata de muraturi asortate

Am pregatit multe bunatati pentru iarna; am facut zacusca si am pus o gramada de muraturi in camara cu bunatati: gogosari murati sau in otet, ardei umpluti cu varza, castraveti in saramura, gogonele acre, muraturi la butoi, etc. Insa haideti sa mai incercam inca o reteta; este o reteta deosebita fata de celelalte pentru ca aici avem mai multe muraturi amestecate la un loc. Este o Salata de muraturi asortate care merge foarte bine alaturi de multe feluri de mancare. Este o salata foarte gustoasa care are un gust dulce-acrisor.

Ingrediente:

- 2 kg castraveti
- 2 kg varza
- 2 kg gogonele
- 2 kg gogosari
- 1 kg zahar
- 1 l otet
- 250 g sare
- piper negru
- foi de dafin

Pasul 1 Reteta de acasa : SALATA DE MURATURI ASORTATE: Pregatirea legumelor 

Pentru realizarea retetei de acasa Salata de muraturi asortate, in primul rand trebuie sa ne ocupam de legume. Asadar, spalam castravetii, gogonelele si gogosarii si le punem pe toate la scurs.



   
Pasul 2 Reteta de acasa :  SALATA DE MURATURI ASORTATE : Prepararea salatei de muraturi asortate

Apoi luam fiecare leguma in parte. Luam varza si o taiem marunt, ca pentru varza calita.

La fel procedam si cu gogosarii, gogonelele si castravetii. 

Dupa ce le-am taiat pe toate marunt, le punem intr-un vas mai mare si le amestecam. Peste ele punem zaharul, sarea, otetul, o lingurita de boabe de piper negru si cateva foi de dafin.




Le amestecam si le lasam asa timp de 24 de ore. Pe parcursul acestui interval, mai amestecam de 2 - 3 ori. Isi vor lasa zeama. Dupa ce au trecut cele 24 ore, punem salata noastra de muraturi asortate in borcane si turnam zeama ce si-au lasat-o peste ele. Deasupra punem si doua bucatele de hrean, daca vrem sa pastram salata de muraturi asortate pentru iarna. Daca o folosim imediat, nu mai este nevoie de hrean. 

Absolut delicioasa! Se prepara usor si se poate consuma dupa 24 de ore!


Pofta Buna la Reteta de acasa :  SALATA DE MURATURI ASORTATE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu