Astazi la Reteta de Acasa va propun sa mai incercati o reteta de muraturi; este vorba despre Gogosari acri. Este o reteta foarte simplu de realizat si gogosarii sunt acri si tari. De preferat este sa puneti gogosarii in borcane de 800 g pentru a fi mai usor de pregatit, deoarece dupa ce gogosarii au fost pusi in borcane, acestea vor fi aranjate intr-o cratita cu apa si vor fi puse la fiert.
- gogosari
- 1 lingura sare
- 2 linguri zahar
- 4 linguri otet
- 2 foi de dafin
- boabe de piper
Pasul 1 Reteta de acasa : GOGOSARI ACRI: Pregatirea gogosarilor
Pentru reteta de Gogosari acri, in primul rand trebuie sa ne ocupam de gogosari. Ii spalam, ii taiem in sferturi si ii curatam de seminte. Apoi ii aranjam in borcane, de preferabil sa fie borcane de 800 ml.
Pasul 2 Reteta de acasa : GOGOSARI ACRI : Prepararea saramurii si fierberea
Dupa ce gogosarii au fost aranjati in borcane, peste ei, in fiecare borcan punem: o lingura rasa de sare, doua linguri de zahar, 4 linguri de otet, cateva boabe de piper si doua foi de dafin. Apoi umplem borcanele cu apa.
Dupa aceea le punem capacele (pe care le strangem bine!) si le punem intr-o cratita cu apa pe foc. Le lasam sa fiarba aproximativ 10 minute dupa ce apa din cratita a inceput sa clocoteasca. Le fierbem la foc mic iar intre borcane putem pune niste ziare sau prosoape de bucatarie din bumbac pentru ca borcanele sa nu se sparga. Dupa ce au fiert le punem in camara la rece.
Pofta Buna la Reteta de acasa : GOGOSARI ACRI !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu