marți, 2 octombrie 2012

Ciorba de legume

Astazi la Reteta de Acasa as vrea sa incercam o reteta foarte simpla din categoria Supe si Ciorbe; probabil ati ghicit, este vorba despre  Ciorba de legume care este o mancare foarte gustoasa si foarte sanatoasa in acelasi timp. Fara carne si prea multa grasime, Ciorba de legume se poate prepara in orice anotimp, fiind una din ciorbele cu cele mai multe vitamine, datorita legumelor din care este gatita.


Ingrediente:

- 2 cepe

- 3 morcovi
- 1 dovlecel
- 1 ardei rosu
- 2 cartofi
- 2 rosii
- sare
- putin ulei
- patrunjel verde

Pasul 1 Reteta de acasa : CIORBA DE LEGUME: Pregatirea legumelor

Pentru Ciorba de legume, mai intai de toate pregatim legumele. Curatam doua cepe de coaja si le tocam marunt.


Apoi curatam morcovii si ii taiem marunt. 


La fel procedam si cu dovlecelul, rosiile si cu ardeiul.



Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete mici.

Daca vrem sa preparam Ciorba de legume iarna si nu avem zarzavaturi proaspete, putem sa folosim legume din congelator.

Pasul 2 Reteta de acasa :  CIORBA DE LEGUME : Prepararea ciorbei de legume

Punem ceapa taiata marunt intr-o oala si peste ea turnam putin ulei. O lasam foarte putin la calit si apoi adaugam legumele pregatite anterior. 

Turnam apa fierbinte si lasam sa fiarba. Adaugam si putina sare sau o lingurita de vegeta.


Dupa ce ciorba de legume este fiarta, adaugam niste frunze de patrunjel verde tocat marunt. 


La sfarsit o potrivim de sare si daca nu este destul de acra punem cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet sau bors.

Pofta Buna la Reteta de acasa :  CIORBA DE LEGUME !

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu