joi, 1 mai 2014

Mini Eclere

Astazi la Reteta de Acasa va propun sa pregatim ceva dulce. Micute, dulci si foarte gustoase, Mini Eclerele sunt preferatele multora. Mini Eclere cu Frisca facute acasa! O nebunie......!!! De fiecare data cand fac aceste mini eclere, dispar foarte repede de pe farfurie. Desi dintr-o portie ies aproximativ 45-50 de bucati, niciodata nu sunt destule! Iata cum putem face aceste Mini Eclere acasa.





Ingrediente pentru aluatul de ecler:

- 125 g faina
- 100 g unt
- 250 ml apa
- 3 oua
- putina sare

Pasul 1 Reteta de acasa : MINI ECLERE: Prepararea aluatului pentru mini eclere

Punem apa la fiert cu untul si sarea intr-o oala de 1 litru.

In momentul in care clocoteste, adaugam faina, toata deodata si amestecam foarte repede cu lingura de lemn, pana se dezlipeste coca de pe fundul vasului. Se ia de pe foc si se amesteca pana este aproape rece. 





Apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare, pana cand se incorporeaza tot oul, apoi adaugam urmatorul ou. 


Apoi, intr-o tava de cuptor, pe hartie de copt, cu spritul sau cu o lingurita punem aluatul la o distanta de aproximativ 2-3 cm. Dam tava la cuptor unde lasam mini eclerele sa se coaca aproximativ 10 minute la foc potrivit.  



Apoi le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. 

   
Pasul 2 Reteta de acasa :  MINI ECLERE : Prepararea cremei pentru mini eclere

 Pentru crema avem nevoie de 2 plicuri de budinca: unul de vanilie si unul de ciocolata. Apoi facem budinca (intr-o craticioara pe foc punem 400 ml lapte sa fiarba; cand fierbe adaugam praful de budinca pe care l-am dizolvat in 100 ml lapte; amestecam pana se ingroase si o dam la rece). Acelasi procedeu pentru fiecare budinca in parte.




Apoi luam mini eclerele si le taiem partea de deasupra care va fi pusa inapoi dupa umplerea eclerelor.


Pasul 3 Reteta de acasa :  MINI ECLERE : Umplerea si decorarea mini eclerelor

In fiecare mini ecler punem budinca de vanilie sau de ciocolata, dupa preferintele fiecaruia.


Apoi, pentru decor, putem folosi frisca, realizand astfel Mini Eclere cu Frisca. Eu am folosit o cutie de frisca Hulala de 500 ml, pe care am batut-o si apoi am umplut fiecare ecler, peste budinca. Dupa aceea punem capacele la loc si presaram putin zahar pudra. Dam mini eclerele la rece pentru o ora.







Pofta Buna la Reteta de acasa : 
MINI ECLERE  !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu