Merele sunt foarte
bune si gustoase, la fel si caramelul, insa Merele
caramelizate sunt si mai bune. Marul
proaspat impreuna cu gustul de zahar ars reprezinta ceva pe cat de gustos, pe
atat de frumos!
Ingrediente:
-
4 mere de marime potrivita
-
200 g zahar
Pasul I: MERE
CARAMELIZATE: topirea zaharului pentru merele
caramelizate
Intr-un vas pe foc
punem zaharul si amestecam aproape in continuu, caci zaharul incepe sa se
topeasca si daca nu amestecam acesta se va arde. Focul trebuie sa fie mic!
Amestecam pana se topeste tot zaharul.
Pasul II: MERE
CARAMELIZATE:
realizarea merelor caramelizate
Luam
fiecare mar in parte si imbracam in zaharul proaspat topit. Luam zaharul topit
cu lingura si turnam peste mar. Pentru merele caramelizate, ar fi bine sa
folosim mere care au codite. Asa este mult mai usor, ca putem sa tinem marul de
codita si cu lingura punem zahar peste el, pe toate partile. Apoi il punem pe farfurie si procedam la fel si cu celelalte mere.
Mare atentie:
1. aveti grija sa nu
va ardeti cu acest caramel din zahar ars caci este foooarte fierbinte. 2.
trebuie sa “imbracati” merele in zahar ars cat se poate de repede, caci zaharul
se raceste si se intareste foarte repede.
Pofta buna
la: MERE CARAMELIZATE!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu