sâmbătă, 19 aprilie 2014

Oua de Paste vopsite cu hartie creponata

Anul acesta am vopsit ouale de Paste intr-un mod foarte simplu si, se pare, destul de eficient. Fara vopsea de oua sau alte metode complicate, iata cum puteti vopsi ouale de Paste foarte rapid cu ajutorul hartiei creponate. Indiferent de culoarea aleasa, procedeul este acelasi. Asadar haideti sa vedem cum facem Oua de Paste vopsite cu hartie creponata



Ingrediente:

- oua
- o cana otet alimentar
- hartie creponata
- o pereche de manusi

Pasul 1 Reteta de acasa : OUA DE PASTE VOPSITE CU HARTIE CREPONATA: Pregatirea oualor

Punem ouale la fiert la foc mic pentru a nu se crapa. Le lasam sa fiarba 15 minute, apoi le scoatem pe o farfurie.
   

In timp ce fierb ouale, luam hartia creponata si taiem atatea bucati cate oua vrem sa vopsim. Dimensiunea unei bucati de hartie trebuie sa fie de aproximativ jumatatea unei coli obisnuite de hartie A4. Dupa ce avem bucatile de hartie pregatite, luam fiecare bucata in parte si o mototolim putin in mana, o sifonam un pic. Intr-un castronel punem o cana de otet alimentar. Apoi ne punem manusile.




Pasul 2 Reteta de acasa :  OUA DE PASTE VOPSITE CU HARTIE CREPONATAVopsirea oualor de Paste

Cat ouale sunt inca fierbinti, luam cate un ou si il infasuram in hartia creponata. Rasucim hartia la capete, oul sa fie cat mai bine strans. (le impachetam ca pe bomboanele de pom!)


Apoi scufundam oul astfel impachetat in castronul cu otet si il scoatem imediat ce hartia s-a udat. Punem oul intr-o farfurie sau pe un platou, unde le vom pune si pe celelalte dupa ce tre si ele prin aceeasi procedura. 

Le lasam asa pana cand se usuca bine hartia de pe ele. Apoi le despachetam. Iata rezultatul:






PASTE FERICIT TUTUROR !

3 comentarii: