Astazi la Reteta de Acasa va prezint o reteta simpla a unui preparat delicios, Chiftele marinate. Gustoase si usor de preparat, Chiftelutele marinate sunt delicioase si hranitoare.
- 500 g carne de porc (tocata)
- 1 ceapa potrivita
- 1 ou
- 2 linguri faina alba
- 2 - 3 linguri pasta de tomate
- 2 - 3 foi de dafin
- piper (boabe sau macinat)
- sare
- frunze de patrunjel verde
Pasul 1 Reteta de acasa : CHIFTELE MARINATE: Prepararea compozitiei pntru chiftele marinate
In primul rand, pregatim ingredientele pentru chiftele: carnea tocata, faina, sarea, piperul, oul, ceapa.
Punem carnea tocata intr-un castron si adaugam ceapa tocata marunt, un ou, putina sare si un pic de piper.
Amestecam si apoi adaugam frunze de patrunjel taiate marunt si daca doriti puteti adauga si un miez de paine inmuiat in apa sau un cartof crud ras.
Amestecam carnea si pregatim chiftelele.
Pe o farfurie punem faina alba si apoi cu o lingura ghemotoace de carne. Dupa aceea formam chiftelele.
Pasul 2 Reteta de acasa : CHIFTELE MARINATE: Prajirea chiftelelor
Punem o tigaie cu ulei la incins si prajim chiftelele.
Intr-o cratita pe foc punem 250 ml apa si adaugam putina sare, piper (macinat sau boabe) si 2 -3 boabe de piper. Lasam sa fiarba.
Intr-o farfurie amestecam 2 linguri de faina si 2-3 linguri de pasta de tomate cu putina apa.
Apoi adaugam amestecul in cratita de pe foc si amestecam pana se ingroasa.
Punem chiftelele pe farfurie si deasupra sos.
Putem presara deasupra frunze de patrunjel verde.
Pofta Buna la Reteta de acasa :
CHIFTELE MARINATE !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu