vineri, 4 ianuarie 2013

Piftie

Astazi gatim ceva nou; un preparat din carne de porc. Fie ca ati taiat purcelul inainte de Craciun sau ati cumparat din magazin carne de porc, ciolane, sorici si asa mai departe, puteti sa pregatiti o Piftie delicioasa. Se prepara foarte usor. Iata ce trebuie sa facem si de ce ingrediente avem nevoie.

Ingrediente:

- 1 -2 picioare de porc
- 1 ciolan de porc sau
- 2 -3 oase de porc cu carne pe ele
- sorici
- 2 - 3 cepe 
- 2 capatani de usturoi
- sare

Pasul 1 Reteta de acasa :  PIFTIE: Fierberea piftiei

Pentru prepararea Piftiei punem carnea la fiert in multa apa (4 - 5 litri de apa). Tot acolo adaugam ceapa curatata de coaja dar o lasam asa intreaga fara sa o taiem si sare dupa gust. Foarte important este ca aceasta supa din care se face piftia sa fiarba la foc foarte mic pentru a iesi limpede.

Pasul 2 Reteta de acasa : PIFTIE : Prepararea piftiei

Dupa ce carnea a fiert cateva ore (2 sau 3) si supa a scazut la jumatate, scoatem carnea din supa si o impartim in mai multe vase (eu folosesc farfurii adanci, castronele).


In supa punem usturoiul curatat si zdrobit marunt. Amestecam si apoi gustam sa vedem daca mai trebuie sa adaugam sare sau mai mult usturoi; aici depinde de gustul fiecaruia! Dupa aceea, strecuram supa si o punem peste carne. Apoi ducem farfuriile la rece in camara si in cateva ore supa se va inchega si vom avea niste piftii delicioase gata de pus pe masa. Daca doriti, deasupra piftiei (dupa ce s-a racit si s-a intarit!) puteti presara boia de ardei.



Pofta Buna la Reteta de acasa : PIFTIE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu