vineri, 8 februarie 2013

Cartofi umpluti cu ciuperci

De data aceasta, la Reteta de Acasa avem ceva deosebit. Este o reteta cu cartofi; insa cartofii trec perin 3 stadii diferite: intai sunt fierti, apoi rumeniti putin, apoi bagati la cuptor, insa nu oricum, ci umpluti. Un deliciu! Cartofi umpluti cu ciuperci! Iata reteta:


Ingrediente:

- 12 cartofi potriviti
- 500 g ciuperci proaspete
- 2 cepe potrivite
- 1 ardei gras rosu si unul verde
- cascaval ras
- patrunjel verde
- piper
- sare

Pasul 1 Reteta de acasa : CARTOFI UMPLUTI CU CIUPERCI: Prepararea aluatului

In primul rand, punem cartofii la fiert intr-o oala cu apa si putina sare.

Apoi pregatim umplutura pentru cartofi. Spalam ciupercile in apa rece si le taiem in bucatele mici.



Ceapa o curatam si o taiem julien.


Intr-o tigaie cu putin ulei punem ceapa.


Imediat punem si ciupercile si ardeiul gras taiat marunt. 

Lasam la foc potrivit pana se calesc. Asezonam cu putin sare si piper.
   
Pasul 2 Reteta de acasa :  CARTOFI UMPLUTI CU CIUPERCI : Pregatirea cartofilor


Dupa ce cartofii s-au fiert de jumatate (sa mai fie putin tari la mijloc!), se curata de coaja.



Apoi taiem o parte mica din cartof pentru ca acesta sa stea "in picioare", iar la capatul celalalt in scobim cu un cutit sau o lingurita, pentru a-l putea umple.


Cartofii astfel taiati vor fi rumeniti in ulei incins.
  
Apoi aranjam cartofii intr-o tava de cuptor pe hartie de copt.

Pasul 3 Reteta de acasa :  CARTOFI UMPLUTI CU CIUPERCI : Umplerea cartofilor cu ciuperci

Dupa ce cartofii au fost pusi in tava, ii umplem cu compozitia pregatita anterior (cu ciuperci).



Deasupra presaram cascaval ras.



Pasul 4 Reteta de acasa :  CARTOFI UMPLUTI CU CIUPERCI : Coacerea cartofilor cu ciuperci

Dam tava la cuptor pentru 10 - 15 minute. Apoi punem deasupra frunze de patrunjel taiate marunt.





Pofta Buna la Reteta de acasa : 
CARTOFI UMPLUTI CU CIUPERCI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu