Pentru Foaie:
- 115 gr faina
- 1 praf de sare
- 50 gr unt
- apa rece
Pentru Crema:
- 1 ceasca gem de capsuni sau caise
- 2 oua intregi
- 115 gr zahar pudra
- 115 gr unt topit
- 55 gr migdale (sau nuci) macinate
- esenta de migdale
- zahar pudra
Pasul 1: RETETA DE ACASA: TARTA CU GEM SI CREMA DE OU: Prepararea foii pentru Tarta cu gem si crema de ou
Primul pas in prepararea compozitiei pentru Reteta de acasa Tarta cu gem si crema de ou este prepararea foii. Pentru aceasta punem intr-un vas de mixer untul, faina, un pic de sare si apa rece. Si amestecam. Apoi punem aluatul intr-o forma de tarta. Il intidem cu mana.
Apoi intepam usor cu o furculita si o dam la cuptor sa se coaca, dar mare atentie: foaia trebuie sa se coaca doar de jumatate caci va mai sta la cuptor mai apoi impreuna cu celelalte ingrediente.
Intr-un vas punem cele 4 oua (galbenusuri si albusuri). Adaugam si zaharul pudra si amestecam cu mixerul. Apoi punem si migdalele si cateva picaturi de esenta de migdale. Amestecam din nou. Apoi punem si untul. Si amestecam din nou.
Pasul 3: RETETA DE ACASA: TARTA CU GEM SI CREMA DE OU : Coacerea Tartei cu gem si crema de ou
Cand foaia s-a copt de jumatate o scoatem din cuptor si punem gem pe ea. Intindem gemul si peste el vom pune crema de oua.
Apoi dam tarta cu gem si crema de ou la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Pofta buna la Reteta de acasa TARTA CU GEM SI CREMA DE OU!
Sursa: [www.acasatv.ro]
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu