Prajiturile cu nuca sunt printre cele mai gustoase. De aceea va invit sa facem o Prajitura Greta Garbo. Foarte buna! Iata reteta si modul de preparare.
Pentru foi:
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata
- 200 gr unt sau margarina
- 2 oua intregi
- 2 linguri smantana groasa
- 2 linguri zahar
- putina coaja de lamaie
Pentru umplutura (crema):
- 500 gr gem acrisor
- 400 gr nuci macinate
- 200 gr zahar
Pentru decor:
- 1 lingurita unt
- 100 gr ciocolata
- 1 lingura smantana sau frisca lichida
Pasul 1 Reteta de acasa : PRAJITURA GRETA GARBO: Prepararea aluatului pentru foile Prajiturii Greta Garbo
In primul rand amestecam zaharul cu drojdia, dupa care adaugam untul care este bine sa fie la temperatura camerei. Apoi punem cele 2 oua si amestecam cu mixerul. Dupa aceea adaugam smantana, coaja de lamaie, putina coaja de lamaie si faina. Acum lasam aluatul la crescut pentru aproximativ 30 de minute. Dupa ce a trecut acest timp, luam aluatul si il impartim in 3 sau 4 parti, depinde cat este de mare tava de copt.
Pasul 2 Reteta de acasa : PRAJITURA GRETA GARBO : Pregatirea umpluturii pentru Prajitura Greta Garbo
Amestecam nuca cu zaharul si impartim aceasta in 3 parti egale.
Apoi, dupa ce prima foaie este pusa in tava, o ungem cu un strat foarte subtire de gem. Gemul poate fi de caise, prune, macase etc. Peste gem presaram nuca. Apoi punem a doua foaie, iar gem si iar nuca. Procedam in acest fel pana la ultima foaie, peste care nu mai punem nimic. Lasam tava la cald sa dospeasca prajitura timp de o jumatate de ora si apoi o dam la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Inainte de a o da la cuptor, putem sa intepam cu furculita din loc in loc.
Apoi, dupa ce prima foaie este pusa in tava, o ungem cu un strat foarte subtire de gem. Gemul poate fi de caise, prune, macase etc. Peste gem presaram nuca. Apoi punem a doua foaie, iar gem si iar nuca. Procedam in acest fel pana la ultima foaie, peste care nu mai punem nimic. Lasam tava la cald sa dospeasca prajitura timp de o jumatate de ora si apoi o dam la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Inainte de a o da la cuptor, putem sa intepam cu furculita din loc in loc.
Pasul 3 Reteta de acasa : PRAJITURA GRETA GARBO : Decorarea Prajiturii Greta Garbo
Pentru decor puteti presara pur si simplu zahar pudra (eventual zahar pudra cu aroma de vanilie) sau puteti face glazura dupa cum urmeaza: topim ciocolata impreuna cu untul si o amestecam cu frisca sau smantana. Apoi o intindem peste prajitura Greta Garbo. Peste glazura putem presara putina nuca rasa sau o lasam asa lucioasa. Eu i-am pus deaspura zahar pudra.
Iata ce bine arata Prajitura Greta Garbo pe o farfurie alaturi de Piersicute, ale caror reteta o gasiti aici si de Negresa a carei reteta o gasiti aici.
Alte modele de Prajitura Greta Garbo:
Pofta Buna la Reteta de acasa :
PRAJITURA GRETA GARBO !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu