Astazi preparam ceva simplu si gustos: Piure de cartofi; acesta merge foarte bine ca garnitura alaturi de multe feluri de mancare: fripturi, gratar, etc.
Pasul 1 Reteta de acasa : PIURE DE CARTOFI: Curatarea si fierberea cartofilor
Se curata cartofii de coaja, se spala si apoi se taie cubulete.
Se pun cartofii intr-o oala cu apa rece.
Se pune putina sare.
Si apoi se pune oala pe foc.
Cand cartofii sunt fierti, ii scurgem de apa in care au fiert.
Acum incalzim un pahar cu lapte.
Si zdrobim cartofii cu presa de cartofi. Apoi punem si putin unt. Si zdrobim iar.
Adaugam jumatate din cantitatea de lapte si putina sare. Si zdrobim in continuare.
Apoi punem si restul de lapte si iarasi zdrobim. Daca doriti puteti pune si o lingura de smantana si va iesi mai pufos si mai gustos!
Pofta Buna la Reteta de acasa : Piure de cartofi !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu