duminică, 26 februarie 2012

Mucenici Muntenesti

Astazi la Reteta de Acasa va prezentam un preparat de care toata lumea este interesata in perioada ce se apropie; este vorba despre Mucenicii Muntenesti care pot fi facuti acasa sau ii puteti cumpara de la orice magazin, din piata, etc. Daca vreti sa faceti mucenicii acasa, iata ingredientele si pasii:



Ingrediente:


Pentru aluat:
- 2 cani de apa
- 1 praf de sare
- faina cat cuprinde


Pentru preparare:
- zahar tos
- zahar vanilat
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- miez de nuca

Pasul 1 Reteta de acasa :  MUCENICI MUNTENESTI : Prepararea aluatului
Se amesteca o cana de faina cu cele doua cani de apa si se adauga putina sare. Apoi se adauga faina in continuare si de amesteca pana avem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Apoi presaram putina faina pe masa de lucru si intindem o foaie de aproximativ 3 milimetri de groasa. 

Cu ajutorul formei speciale, taiem mucenicii.

Ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii dam la cuptor cu focul foarte mic sau cel mai bine ii lasam pe hartie cateva zile in camara sa se usuce.
   
Pasul 2 Reteta de acasa :  MUCENICI MUNTENESTI : Pregatirea mucenicilor
Intr-o oala punem 1 litru si jumatate de apa si o punem la foc. Adaugam si putina sare. Cand fierbe, adaugam 250 g de mucenici uscati. Ii lasam la fiert aproximativ 10 minute. 

Apoi adaugam zahar, esenta de vanilie sau rom, nuca macinata sau zdobita, zahar vanilat si alte arome, dupa gustul fiecaruia.





Pofta Buna la  MUCENICI MUNTENESTI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu