marți, 7 februarie 2012

Briose

Astazi va prezint ceva foarte bun si foarte usor de facut. Gustoasa si servita atat la micul dejun cat si ca gustare sau desert, vestita Briosa este foarte delicioasa! 


Ingrediente:


- 1 margarina
- 500 g zahar
- 4 oua
- 1 pliculet praf de copt
- 2 pliculete zahar vanilat
- 500 g faina



Pasul 1 Reteta de acasa : BRIOSE: Prepararea aluatului
Pentru inceput puneti margarina (care trebuie sa fie moale pentru a se amesteca mai usor) intr-un vas pentru mixer si adaugati zaharul. Amestecati pana se omogenizeaza. 

Apoi separati galbenusurile de albusuri. Spargeti pe rand cate un ou; puneti galbenusul peste margarina si albusul in alt vas pentru mixer. Amestecati dupa fiecare galbenus adaugat. Apoi puneti zaharul vanilat si praful de copt.


Apoi adaugati si jumatate din cantitatea de faina. Amestecati din nou. Acum este momentul sa bateti albusurile spuma. Dupa ce spuma este foarte bine batuta, puneti in compozitie  jumatate din spuma de ou si restul de faina si amestecati usor cu lingura de lemn pentru ca spuma sa nu se lase. Apoi puneti si restul de spuma si amestecati usor. 



Acum pregatiti tava pentru coptul brioselor. Puteti folosi o tava speciala pentru briose sau o tava normala; in ambele puneti cosulete de hartie pentru copt briose.



Puneti compozitia cu lingura in fiecare cosulet si apoi dati tava la cuptor la foc potrivit.


   
Daca doriti puteti pune cateva visine, cirese, zmeura sau rondele de masline fara samburi in aluat inainte de coacere.


Pasul 2 Reteta de acasa :  BRIOSE : Decoararea brioselor
Dupa ce s-au copt si s-au racit, briosele pot fi decorate in foarte multe feluri. Iata cateva (zeci) de modele:

























































































































Pofta Buna la Reteta de acasa :  BRIOSE!

Un comentariu: