Toamna fiind, haideti sa mai pregatim ceva pentru camara noastra plina deja cu bunataturi pentru iarna. Astazi va propun sa facem Suc de Rosii. Nu numai ca il veti folosi toata iarna la fel de fel de ciorbe, sosuri, tocanite si asa mai departe, dar este si o sursa nemaipomenita de vitamina C.
- rosii
- sare
Pasul 1 Reteta de acasa : SUC DE ROSII: Pregatirea rosiilor pentru suc de rosii
Pasul 2 Reteta de acasa : SUC DE ROSII: Fierberea sucului de rosii
!
Inainte de toate spalati bine rosiile si le taiati in bucati mai mici. Apoi montati masina de tocat rosii pe masa. Pregatiti o oala in care veti pune sucul de rosii. Dupa aceea incepeti sa treceti rosiile prin masina de rosii. Sucul se va scurge prin partea de jos, iar prin fata vor iesi cojile si semintele. Daca acestea din urma ies foarte uscate, este foarte bine. Daca nu, atunci mai dati aceste coji inca o data prin masina pentru a scoate tot sucul din ele.
Dupa ce ati trecut toate rosiile prin masina, puneti in sucul de rosii atatea lingurite de sare cati litri de suc aveti. De exemplu, daca aveti o oala de 4 litri plina cu suc de rosii, atunci puneti 4 lingurite de sare. Amestecati si puneti oala pe foc. Din momentul in care incepe sa fiarba, lasati sucul de rosii sa fiarba 20 de minute. Apoi il puneti in sticle cu ajutorul unei palnii. Pentru o mai buna sterilizare, puneti sticlele curate in cuptorul incins, cu usa intre deschida, astfel incat atunci cand turnati sucul de rosii in ele, acestea sa fie fierbinti. Dupa ce ati umplut sticlele cu suc de rosii, puneti capacele si acoperiti sticlele cu o patura si le lasati asa timp de doua zile. Apoi le duceti in camara sau in beci la racoare.
Pofta Buna la Reteta de acasa :
SUC DE ROSII
!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu