marți, 17 iulie 2018

Chec Foarte Pufos

Astazi va prezint o reteta simpla de chec, un Chec Foarte Pufos, preparat fara praf de copt, care se face foarte repede si este foarte delicios.


Ingrediente:

- 10 oua
- 250 gr zahar
- 250 gr faina
- 100 gr ulei (cantarit)
- 100 ml lapte
- 1 lingurita cacao
- sare

Pasul 1 Reteta de acasa : CHEC FOARTE PUFOS: Pregatirea aluatului

In primul rand pornim cuptorul. Intr-un castron punem galbenusurile si in altul albusurile de la cele 10 oua. Peste galbenusuri punem uleiul (pe care l-am cantarit inainte, 100 gr, nu 100 ml!), incet incet ca la maioneza. Apoi punem laptele si ametecam usor.


Batem albusurile spuma foarte bine, apoi adaugam zaharul si mai batem pana acesta se topeste. 

Punem compozitia cu galbenusuri peste albusuri si amestecam foarte usor cu o paleta doar  pentru a se omogeniza. Apoi adaugam si faina si omogenizam din nou usor. 



Impartim compozitia in doua parti si intr-una dintre ele punem cacao si amestecam. 
   
Pasul 2 Reteta de acasa :  CHEC FOARTE PUFOS : Punerea checului pufos in tavi
In doua tavi de chec in care am pus hartie de copt punem compozitia in felul urmator: punem compozitie de culoare alba, apoi maro exact peste cea alba, apoi iar alb si tot asa pana terminam ambele compozitii. 




Apoi dam tavile la cuptor pentru aprox 40 minute la foc potrivit. 



Pofta Buna la Reteta de acasa : 
CHEC FOARTE PUFOS !

Un comentariu: