Iata inca o reteta pentru acest anotimp: un delicios Gem de Prune, care se prepara foarte simplu si va fi nemaipomenit pe parcursul intregului sezon rece.
- 5 kg prune
- 750 gr zahar tos
Pasul 1 Reteta de acasa : GEM DE PRUNE: Pregatirea prunelor pentru gemul de prune
Pasul 2 Reteta de acasa : GEM DE PRUNE : Prepararea gemului de prune
Inainte de toate, spalati prunele in apa rece si le desfaceti, scotandu-le bineinteles samburii. Le puneti pe toate intr-un vas si turnati zaharul peste ele. Le lasati cel putin 2 ore, amestecand din cand in cand in ele. Apoi le maruntiti cu ajutorul robotului de bucatarie. Si le puneti intr-o cratita care sa incapa in cuptorul de la aragaz.
Pasul 2 Reteta de acasa : GEM DE PRUNE : Prepararea gemului de prune
Dati cratita la cuptor la foc potrivit. Fierbeti gemul de prune aproximativ o ora, pana se ingroase putin. Apoi scoateti cratita din cuptor si o puneti pe aragaz. (In timp ce gemul fierbe in cuptor, spalati si scurgeti bine borcanele in care urmeaza sa puneti gemul de prune). Puneti gemul in borcane. Asezati borcanele intr-o tava de cuptor si dupa ce ati pus tot gemul in borcane, dati tava cu borcanele la cuptor pentru 15 minute la foc mic, cu usa putin deschisa. Astfel gemul isi va forma o pojghita deasupra, in felul acesta sterilizandu-se foarte bine. Apoi le scoateti din cuptor si le lasti sa se raceasca. Dupa ce s-au racit bine, puneti capacele si duceti borcanele cu gem de prune in beci sau in camara. Puteti pastra un borcan pe masa; o felie de paine cu gem de prune si o cana de lapte si cina este gata! :)
Pofta Buna la Reteta de acasa :
GEM DE PRUNE !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu