joi, 29 noiembrie 2018

Prajitura cu Nuca si Mandarine

Haideti sa incercam ceva nou astazi! Va invit sa preparam o delicioasa Prajitura cu Nuca si Mandarine. Avand in compozitie un blat cu nuca, o crema pufoasa cu ciocolata si deasupra mandarine trase in ciocolata, nu poate rezulta decat o delicioasa prajitura cu nuca si mandarine. 


Ingrediente:
PENTRU BLAT:
- 8 oua
- 8 linguri apa
- 20 linguri zahar
- 25 linguri faina
- 1 praf de copt
- 100 g nuca macinata
PENTRU CREMA:
- 200 g unt
- 200 g zahar pudra
- 1 lingurita cacao
- 100 g nuca macinata
PENTRU DECOR:
- 1 kg mandarine
- 200 ciocolata amaruie


Pasul 1 Reteta de acasa : PRAJITURA CU NUCA SI MANDARINE: Prepararea blatului

Separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri punem zaharul, frecam bine sa se topeasca zaharul, apoi adaugam praful de copt, nuca, apa si jumatate din faina. Omogenizam si apoi punem restul de faina si albusurile batute spuma. Punem blatul cu nuca in tava pe hartie de copt si il coacem la foc potrivit.


  
Pasul 2 Reteta de acasa :  PRAJITURA CU NUCA SI MANDARINE : Prepararea cremei
Untul trebuie sa fie scos de cel putin o ora de la frigider pentru a-l putea amesteca mai usor. Punem zaharul si frecam bine untul pana devine o spuma. Apoi adaugam cacaoa si nuca macinata. Pentru un gust mai bun, inainte de a macina nuca, este bine sa o prajim putin la cuptor. 

Pasul 3 Reteta de acasa :  PRAJITURA CU NUCA SI MANDARINE : Montarea prajiturii cu nuca si mandarine
Cand blatul este racit si crema gata, montam prajitura. Taiem blatul in doua si insiropam prima parte. Eu de obicei fac un sirop din apa, zahar si esenta de rom sau vanilie. 

Punem jumatate din crema si apoi al doilea blat deasupra. Il insiropam si pe acesta si punem si restul de crema. Dam prajitura la frigider pana topim ciocolata amaruie si curatam mandarinele. 


Apoi scoatem prajitura cu nuca de la frigider si o decoram cu mandarine pe care le-am tras pe jumatate in ciocolata. Deasupra putem sa stropim cu putina ciocolata sau presaram nuca. 



Pofta Buna la Reteta de acasa : 
PRAJITURA CU NUCA SI MANDARINE !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu