O noua reteta cu cartofi, insa de data aceasta
cartofii sunt insotiti de ciuperci, carnaciori, condimente si mult usturoi. Asadar, azi pregatim Cartofi crestati cu ciuperci si usturoi.
Preparati la cuptor, bineinteles, pentru un gust deosebit!
Ingrediente:
-
8
cartofi de marime potrivita
-
500
gr ciuperci proaspete
-
300
gr carnaciori
-
2
capatani mari de usturoi
-
3
linguri pasta de tomate
-
5
linguri ulei de masline
-
Ierburi
Provensale
-
Sare
-
Piper
-
Boia
de ardei dulce
Pasul I: Reteta de acasa: Cartofi
crestati cu ciuperci si usturoi: pregatirea cartofilor
Curatam cartofii de coaja si ii taiem pe latime
dar nu pana jos. Intr-o tava termoizolanta unsa cu putin unt punem cartofii crestati.
Printre crestaturi punem cate putin ulei de masline, apoi presaram un pic de
boia de ardei dulce, sare si putin piper. Dam tava la cuptor.
Pasul II: Reteta de acasa: Cartofi
crestati cu ciuperci si usturoi: pregatirea celorlalte
ingrediente
Spalam ciupercile si le taiem feliute. Curatam
usturoiul. Taiem carnaciorii bucatele. Scoatem tava de la cuptor dupa ce a stat
acolo 15 minute la foc potrivit si punem ciupercile printre cartofi, apoi
usturoiul si carnaciorii. Turnam pasta de tomate desfacuta in putina apa. Presaram
ierburi provensale si dam tava din nou la cuptor pana cand cartofii sunt
patrunsi bine.
Pofta buna la Cartofi crestati cu ciuperci si usturoi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu