duminică, 15 aprilie 2018

Tort Minge cu Crema Ganache

Cu ocazia zilei de nastere a baietelului meu am facut un Tort Minge cu Crema Ganache.  Intr-adevar, foarte gustos! Iata cum l-am preparat:






Ingrediente:
Pentru blaturi:
Blat 1:

-         250 gr faina
-         6 oua
-         1 zahar vanilat
-     1 praf de copt
-     6 linguri apa
-         250 gr zahar tos
-    1 lingura cacao
     Blat 2:
-         150 gr faina
-         4 oua
-         1 zahar vanila
-     4 linguri apa
-     1/2 praf de copt
-         150 gr zahar tos
Blat 3:
-        150 gr faina
-         4 oua
-         1 zahar vanilat
-     4 linguri apa
-     1/2 praf de copt
-         150 gr zahar tos

Pentru Crema:
-         1 l frisca lichida 
-         300 gr ciocolata alba 
-    colorant alimentar verde

Pentru decor:
-         200 gr ciocolata amaruie
-         bombonale de decor


Pasul I: Reteta de acasa: Tort Minge cu Crema Ganche: pregatirea blaturilor
In primul rand trebuie sa facem blaturile. Facem primul blat, cel din 6 oua: separam ouale, amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam apa, vanilia, praful de copt. Omogenizam si apoi adaugam jumatate din faina. Batem albusurile spuma si apoi le incorporam si pe ele impreuna cu restul de faina. Punem blatul de tort intr-o forma rotunda pe hartie de copt si il dam la cuptor la foc potrivit. 
Apoi facem si celelalte doua blaturi (din cate 4 oua) si le coacem in forme sferice, blaturile coapte fiind doua jumatati de sfere. 


Pasul II: Reteta de acasa: Tort Minge cu Crema Ganche: pregatirea cremei Ganache

Intr-un vas pe foc punem frisca lichida si adaugam ciocolata bucatele. Cand ciocolata s-a topit, luam frisca de pe foc si o dam la rece cateva minute apoi o punem la frigider pentru cel putin o ora. Apoi o batem foarte bine cu mixerul. Nu este nevoie sa adaugam zahar. Crema Ganache este una dintre cele mai fine si mai pufoase creme!

Pasul III: Reteta de acasa: Tort Minge cu Crema Ganche: pregatirea decorului
Intr-o craticioara topim ciocolata amaruie, apoi o punem intr-o punga de plastic pe care o taiem foarte putin intr-un colt. Pe o foaie de hartie de copt scriem sau desenam orice vrem: numele copilului, cerculete, masinute, inimioare etc.

Pasul IV: Reteta de acasa: Tort Minge cu Crema Ganche: asamblarea tortului
Pe un platou punem prima jumatate din blatul mare pe care l-am taiat in doua. Il insiropam si apoi punem 2 linguri de crema, o intindem si apoi punem cealalta jumatate de blat. Intr-un vas punem jumatate din crema si adaugam putin colorant verde pentru "iarba" in care va sta mingea. Cu aceasta crema imbracam partea de jos a tortului. Apoi punem un blat semisfera, il insiropam putin, punem crema si apoi celalalt blat semisfera. Il insiropam putin si pe acesta si apoi imbracam toata mingea in crema alba. 


Apoi decoram tortul dupa propria imaginatie!




Pofta buna la Tort Minge cu Crema Ganche!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu